R. Varane (33), L. Modrić (54), V. Júnior (59)
M. Martins (29), M. Solomon (42)
Stefan Lindahl

Skidt første halvleg koster Real CHL-point

Real Madrid fik en skidt start på dette års Champions League-turnering, da de for første gang nogensinde tabte til Shakhtar Donetsk.
Real Madrid tog hul på deres Champions League-sæson imod ukrainske Shakhtar Donetsk, som var på besøg i den spanske hovedstad. For første gang nogensinde spillede Real Madrid en hjemmekamp i turneringen på Estadio Alfredo di Stefano, som er midlertidig hjemmebane for Madrid-klubben. Det skyldes, at klubbens normale hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu er ved at blive renoveret.

Der var ikke tvivl om, hvem favoritværdigheden lå hos før aftenens opgør. Shakhtar måtte undvære mange spillere grundet coronavirus. Heriblandt holdets ukrainske offensiv-strateg Evgen Konoplyanka.

Om det var den normale Champions League-stemning fra Bernabeu, som manglede, er ikke til at vide, men i første halvleg lignede Real Madrid et totalt uinspireret mandskab. Det straffede gæsterne fra Ukraine i stor stil.

Shakhtar kom nemlig foran 1-0. Kornieko bevægede sig på tværs af Real-feltet med bolden, og slippede den til Tete, som stensikkert udplacerede Thibaut Courtois i Real-buret.

Jovic havde kort efter en kæmpe stor mulighed for at udligne. Den serbiske angriber mistimede dog fuldstændig sit hovedstød i fri position.

Og så blev det bare endnu værre for hjemmeholdet. Raphael Varane fik bolden over stregen i den forkerte ende. En Shakhtar-afslutning som Courtois ikke kunne holde var ved at havne for fødderne af Dentinho, men Raphael Varane var først på bolden, og sendte altså den i eget mål.

Kort før halvleg blev ondt meget, meget værre for Real. Shakhtars israelske offensiv-spiller Solomon blev målscoren, da han selv satte angrebet op fra en position midt på Madrid-klubbens banehalvdel. Han spillede smart et-to med Tete, og var pludselig helt fri alene foran Courtois’ mål.

Real Madrid havde før aftenens kamp aldrig tabt til Shakhtar Donetsk, og kun en enkelt gang tabt til hold fra Ukraine i Champions League-sammenhæng. Om det var en af de ting, som Reals træner Zinedine Zidane i halvlegen havde fortalt sine spillere vides ikke, men fra anden halvlegs start var det et fuldstændig forvandlet hjemmehold, som betrådte græstæppet på Estadio Alfredo di Stefano.

Luka Modric kickstartede Reals forsøg på et comeback med et regulært drømme-mål. En afslutning fra 25 meter blev kanoneret op i mål-hjørnet uden mulighed for Shakhtars 19-årige keeper Anatoli Trubin.

Få minutter senere reducerede netop indskiftede Vinicius yderligere. Brasilianeren erobrede bolden fra Shakhtar-kaptajnen Marlos, og løb ind mellem gæsternes to centerbacks, hvor fra han sikkert satte den ind.

Gæsternes Tete havde flere store muligheder for at lukke opgøret. Først efter et super Korienko-oplæg, hvor Tete ikke formåede at ramme målet. Dernæst blev angriberen sendt helt fri i dybden bag Reals forsvarslinje, men Courtois, som havde flere flotte redninger, kom flot ud.

Real dominerede og pressede i den grad på foran gæsternes mål, og i overtiden kom forløsningen så. Federico Valverde sendte bolden over linjen til forløsende 3-3. Jublen var dog kortvarig, da dagens dommer efter VAR-tjek annullerede målet, fordi Vinicius i offside-position generede keeperens udsyn.

Shakhtar overlevede dermed Reals forsøg på et comeback, og kan derfor for første gang nogensinde juble over en sejr imod Real Madrid. Udover en skidt start på Champions League-turneringen fik Real samtidig en rædselsfuld optakt til weekendens El Clasico, hvor FC Barcelona er modstanderen.