Fodbold nyheder

Arteta:
Özil får svært ved at komme på holdet

Af Nicolai Christensen

Arsenal vandt i går 2-0 over Leicester i Carabao-cuppen, og det var uden tyske Mesut Özil i truppen. Det er nu over et halvt år siden, at Mesut Özil sidst spillede en gældende kamp for Arsenal.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kigger man på den ugentlige løncheck, så hører Mesut Özil til toppen af hierarkiet i Arsenal. Kigger man på bedrifter nok ligeså, men det er ikke fortiden som Arsenals spanske-manager Mikel Arteta fokuserer på. Siden genstarten af Premier League i sidste sæson har Özil ikke været på banen et eneste minut for Arsenal, og det ser ikke ud til, at tyskeren er på vej tilbage på holdet.

I et interview med Sky Sports har Arteta forklaret, hvordan situationen ser ud ift. spilletid i den engelske storklub.

- Vi vælger de spillere, der er bedst til hver kamp. Det er meget svært at komme på holdet, og det gælder ikke kun for Özil men også andre spillere, siger Arteta ifølge Sky Sports.

- Jeg forstår jeres undren. Men jeg forsøger at vælge de spillere, som jeg mener, er i bedst form.

En anden spiller, der har været væk fra Arsenal-holdet i en længere periode er Matteo Guendouzi, og han var ligesom Özil ikke at finde i Arsenals trup i går, da de slog Leicester i Carabao-cuppen. En turnering, der ellers ofte bruges til at give spilletid til spillere, der ikke spiller så meget i Premier League.

Mesut Özil kom til Arsenal i 2013, og har siden optrådt 184 gange for Arsenal i Premier League, og det lader ikke til, at det tal bliver større, da tyskerens sidste kamp for Arsenal var d. 7. marts i år, hvor han assisterede Lacazette til kampens eneste mål.

Mere om Mesut Özil

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Başakşehir - Paris SGChampions League - Dortmund - ZenitChampions League - Juventus - BarcelonaChampions League - Manchester U - RB Leipzig