StillingReferat
Jonathan Kjær Troelsen

AaB sad på Horsens ”som en sumobryder på et salatblad”

I store dele af mandagskampen var der klasseforskel mellem AaB og AC Horsens.
Rundens sidste Superliga-kamp blev spillet mandag aften, da AaB tog imod AC Horsens. AaB startede sidste weekend Superliga-sæsonen med en nulløsning mod Lyngby, mens Horsens tabte 0-3 til Horsens. Dermed var det også to hold, som gik på banen for at jagte sæsonens første scoring.

Ingen af holdene fandt dog netmaskerne i første halvleg. AaB var klart det bedste hold, og de havde flere chancer for at komme i front. Dog trak Horsens-målmand Matej Delac sig sejrrigt ud af alle dueller, hvor især Tom van Weert og Kasper Kusk havde store muligheder.

Anden halvleg var til gengæld ikke ret gammel, før hjemmeholdet kom foran. Her var det Tom van Weert, som efter 52 minutter flot sparkede bolden i mål efter indlæg fra Jakob Ahlmann. Indtil nu havde hjemmeholdet været altdominerende efter pausen, og det fortsatte de med at være den næste lange periode.

AC Horsens var presset langt tilbage, og AaB spillede i lange perioder langt oppe på Horsens’ banehalvdel. Presset var så tungt, at kampens kommentator på TV3 Sport, Daniel Ortved, beskrev kampens tilstand i en bemærkelsesværdig metafor.

- AaB har sat sig på Horsens som en sumobryder på et salatblad, lød det.

Jo ældre halvlegen blev, jo bedre kom Horsens med i kampen. Dog formåede de østjyske gæster aldrig for alvor at blive farlige, og dermed kunne AaB trække sig sejrrigt ud af kampen med sejren på 1-0. Derfor står AaB noteret for fire point, mens AC Horsens stadig er noteret for nul point.