Fiorentina - Torino

Italien: Serie A
Fiorentina G. Castrovilli (78)
Stadio Artemio FranchiFuld tid1-0
Torino
LineupReferat

Ny Viola-ti'er matchvinder i Serie A-premiere

Af Stefan Lindahl

Fiorentina og Torino åbnede Serie A-sæsonen lørdag aften, hvor det blev til en hjemme-sejr efter især en anden halvleg med total Viola-dominans.

Article image

Lørdag aften blev den nye Serie A-sæson sparket i gang. Åbningskampen stod mellem Fiorentina og Torino på Stadio Artemio Franchi i Firenze. Den første Serie A-halvleg i den nye sæson bød på to kæmpe tilbud til Fiorentinas ivorianske angriber Christian Kouamé, som skiftede permanent til Firenze-klubben fra Genoa i starten af indeværende måned.

Begge gange var Torinos erfarne keeper Salvatore Sirigu dog rigtigt placeret i buret, og kunne ved hjælp af sine sprællemandsagtige udfald holde Kouamé fra at åbne sin mål-konto i denne sæson.

Selvom hjemmeholdet var tættest på at bringe sig foran, så var det gæsterne fra regionen Piemontes største by, som var mest på bolden de første 45 minutter. Da dommer Abisso blæste i fløjten efter de fire tillagte minutter, bevægede holdene sig i omklædningsrummet efter en halvleg med ivrigt spil og høj intensitet, hvor det dog ikke blev til scoringer.

Kouamés jagt på den indledende scoring i denne Serie A-sæson fortsatte efter pausen, og her kom han på tavlen efter blot et minuts spil af anden halvleg, da han satte foden på en afslutning fra Viola-wingbacken Cristiano Biraghi. Målet blev dog korrekt annulleret, da den unge angriber befandt sig i offside. Det gjorde Biraghi iøvrigt også, som VAR kunne bekræftede.

Torino kunne have bragt sig i spidsen midt i anden halvleg, hvis Simone Zazas aflevering på tværs af Fiorentina-feltet havde været mere præcis. Bolden lå for langt fra Andrea Belotti, som blot kunne slå ud med armene.

78 minutter skulle der gå før, at kuglen lå i kassen for hjemmeholdet, som fik udbytte det tunge pres, som de lagde på gæsternes defensiv i anden halvleg. Violas talisman Federico Chiesa stak af fra sin direkte oppasser i det angribende holds højre side, og smed bolden på tværs til Firenze-klubbens nye nummer ti Gaetano Castrovilli, som kom med høj fart bagerst i feltet. Den italienske midtbanespiller satte kontrolleret indersiden på tværpasningen, og bragte hjemmeholdet i front.

Fire minutter inde i dommerens tillægstid var gæsternes kaptajn Belotti ved at slukke Fiorentinas Serie A-premiere fest, da han scorede på et indlæg. Sidste års Torino-topscorer kunne dog se sit mål korrekt annulleret for offside.

To minutter efter forskrækkelsen fløjtede Abisso for sidste gang i fløjten, og Fiorentina kunne forlade banen med en 1-0-sejr, efter en anden halvleg, som fuldstændig tilhørte hjemmeholdet. Fiorentina fortsætter dermed deres gode afslutning fra sidste sæson. Firenze-klubben har kun tabt en af deres seneste ti Serie A-kampe.

Fiorentina 1-0 Torino (0-0)
1-0: Gaetano Castrovilli (’78)
Dommer: Rosario Abisso

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik