Fodbold nyheder

Top 5: Chelseas største forsvarskæmpere

Af Raymund Nelausen

Med tilgangen af Thiago Silva har Chelsea fået en stor profil til bagkæden. London-klubben har haft flere store spillere i midterforsvaret i nyere tid, og Indkast.dk giver her vores top 5.

Article image
Ritzau-Scanpix

Chelsea har i dag offentliggjort, at Thiago Silva skifter til klubben på en etårige kontrakt. Den 35-årige forsvarsspiller har været en stor profil hos Paris Saint-Germain, og Frank Lampard håber, at brasilianeren kan fortsætte de takter i London. Det er dog ikke første gang, at Chelsea har været indehaver af en forsvarskæmpe, og Indkast.dk giver her et bud på en top 5 over de allerbedste.


5: Gary Cahill
I dag løber Gary Cahill rundt i Crystal Palace, men englænderen har tidligere været en vigtig mand for Chelsea. Cahill kom til klubben fra Bolton i 2012, og i løbet af syv sæsoner var han med til at skrive historie for London-klubben.

Gary Cahill var en del af det Chelsea-mandskab, der vandt Champions League i 2012 efter en finalesejr over Bayern München. Yderligere har han også vundet to engelske mesterskaber, et par pokaltitler samt Europa League trofæet to gange.

4: William Gallas
Listen måske mest kontroversielle valg, men man kan ikke komme udenom William Gallas´ kvaliteter som spiller. Han kom til klubben i 2001 fra Marseille, og var en del af et stærkt makkerpar med først Marcel Desailly og senere hen John Terry.

I Chelsea-trøjen vandt Gallas Premier League to gange, og sammen med Terry spillede de 16 kampe i træk uden at lukke mål ind. Selvom han var en dygtig spiller, husker flere af klubbens fans ham nok for hans ”forræderi”, da han skiftede til konkurrenterne fra Arsenal og Tottenham efter tiden i den blå del af London.

3: Ricardo Carvalho
Da Jose Mourinho overtog trænersædet i Chelsea, valgte han at tage Ricardo Carvalho med til klubben. En beslutning, som i den grad gavnede Chelsea. Carvalho spillede en stor rolle, da Chelsea vandt deres første Premier League-titel i 2005. Yderligere blev det til to andre engelske mesterskab i henholdsvis 2006 og 2010.


Ricardo Carvalho var en klog forsvarsspiller, der var dygtig til at læse spillet. Desuden førte hans fart og styrke i luftspillet til, at han nærmest aldrig tabte sine dueller. Om boldene kom i bagrummet eller i luften, var Carvalho klar til at tage imod.

2: Marcel Desailly
En sand legende blandt Chelsea-fansene. Marcel Desailly var en af Premier Leagues bedste forsvarsspillere i de seks år, hvor han repræsenterede Chelsea. Franskmanden var uhyre stærk i sine dueller, og var en hver angribers frygt.

Sammen med sin landsmand, Frank Leboeuf, dannede Desailly et stærkt midterforsvar. Det blev dog ikke til mange trofæer, da Desailly kun vandt FA Cuppen i 2000 med Chelsea. Alligevel står han som en af klubbens største forsvarsspillere nogensinde.

1: John Terry
Det kan ikke komme som et chok for nogen, at John Terry har været Chelseas bedste forsvarskæmpe gennem tiden. Han er et klubikon, der har været indbegrebet af klubbens store succes. Han kom til klubben som 14-årige og endte med at spille hele 717 gange for London-klubben.

John Terry formåede at spille med alle de andre spillere på denne liste, men vil altid stå som den allerstørste. Han har fem gange fejret en Premier League-titel som anfører, og været en vigtig personlighed for Chelsea. Det var ikke kun hans evner som fodboldspiller, der var imponerende, men også hans egenskaber som leder har været afgørende for, at John Terry var en forsvarsspiller i absolut verdensklasse.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik