Inter - Leverkusen

Europa: Europa League
Inter N. Barella (15), R. Lukaku (21)
Merkur Spiel-ArenaFuld tid2-1
Leverkusen K. Havertz (24)
LineupReferat

VAR og Lukaku var hovedpersonerne i aftenens kvartfinale

Af Henrik Varbøl Andersen

På Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf tørnede Inter uden Eriksen i startopstillingen sammen med Bayer Leverkusen i kvartfinalen, som afvikledes over en enkelt kamp.

Article image

Igen var Christian Eriksen udeladt af Antonio Contes startopstilling, da sølvvinderne fra Italien bød Leverkusen op til dans i dagens kvartfinale. Ud fra en stærk defensiv kontrollerede Inter begivenhederne fra start.

Efter 14 minutter afsluttede Nicolo Barella et fremragende Inter-angreb og bragte italienerne foran med 1-0. Bolden blev lagt ind til Romelu Lukaku som med ryggen mod mål holdt sin modstander væk, og lagde bolden perfekt for Barella, der med højre yderside sendte Inter i front.

Efter 20 min gentog den brølstærke belgier kunststykket. Igen en dyb bold ind i feltet, hvor belgieren havde en forsvarer hængende på ryggen. På trods af dette fik han sig drejet rundt, og lagt bolden forbi Hradecky i Leverkusen-målet til en fortjent 2-0 føring.

Kort efter satte Inter endnu engang Lukaku i scene, da han blev sendt alene igennem. Kun en super redning af Lukas Hradecky forhindrede 3-0 målet. Redningen viste sig at være mere end vigtig, da Leverkusen blot to minutter senere skabte sig en livline i kampen.

Kevin Volland fandt stortalentet Kai Havertz i feltet og han svigtede ikke, og bragte spændingen tilbage i kampen med scoringen til 2-1. Den spænding var dog tæt på at sive ud af kampen igen et minut efter, da dommeren dømte straffe til Inter efter hånd på bolden i feltet.

Dommeren måtte dog tage VAR i spil, og underkende straffesparks afgørelsen igen, da armen ikke var ude fra kroppen. Fortjent 2-1 føring til Inter ved pausen med en storspillende Lukaku i front.

Efter en lille times spil var det så Eriksen-tid. Han blev sendt på banen, og markerede sig stærkt med flere gode aktioner. Kampen bølgede frem og tilbage med Leverkusen som det jagtende mandskab.Begge hold fik skabt flere gode muligheder, men scoringer lod vente på sig.

Leverkusen forsøgte og forsøgte men Contes godt indstillede hold var svære at bryde ned, og tyskerne manglede den sidste skarphed

I det 89 minut gled Christian Eriksen fri i feltet, og blev ulovligt stoppet af en Leverkusen-forsvarer. Straffe til Inter, men igen ændrede VAR på dette. Mens Lukaku stod klar til at sparke løb kampens dommer ud til VAR-skærmen.

Her kunne han konstatere, at inden bolden gik til Eriksen ramte den hånden på en liggende Inter-spiller i feltet, og derfor blev straffesparket annulleret, da situationen havde afgørende betydning for spillet.

Efter syv minutters overtid kunne Conte så række armene i vejret på sidelinjen, da hans udvalgte fortjent havde sikret semifinalen, med en storspillende Lukaku i front og endnu et VAR-show omkring straffespark.
Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik