P. Aubameyang (28), P. Aubameyang (67)
C. Pulisic (5), M. Kovačić (73)
Torsten Brix

Arsenal-comeback i FA Cup-finale

Aubameyang viste igen sit værd for Arsenal - imod Chelsea, der blev dårligere og dårligere, som finalen skred frem…
Lørdag aften fandt den legendariske FA Cup sin vinder på et lidt corona-ramt tidspunkt på året. Finalen var nr. 139 og blev spillet på Wembley, hvor de to London-hold Arsenal og Chelsea mødtes, og det blev en ganske medlevende affære.

Ved pausen var stillingen 1-1, efter Chelsea klart var startet bedst og havde bragt sig foran kort inde i kampen ved formstærke Christian Pulisic. Den unge amerikaner ”dansede” igennem et ellers meget befolket Arsenal-forsvar.

Som de første 45 minutter skred frem, kom Mikel Artetas hold mere og mere med i kampen, og de fik blandt andet korrekt annulleret et mål for off-side, som rekordindkøbet Pepe ellers flot sendte ind bag Willy Caballero i Chelsea-målet. Herefter fulgte en lidt kontroversiel situation, for en lang bold endte hos hurtigløberen Pierre-Emerick Aubameyang, og han blev ulovligt stoppet af Cesar Azpuilicueta. Korrekt straffespark til Arsenal men dommer Anthony Taylor mente ikke, at Azpuilicueta skulle have mere end gult kort, selvom Antonio Rüdiger var meget langt fra episoden – hvilket du kan se her:

Straffesparket scorede Aubameyang på, og dermed var stillingen 1-1 ved pausen, efter begge hold klart havde styret forskellige perioder af kampen. Midt i anden halvleg scorede Arsenal også til 2-1, da Hector Bellerin flot førte bolden frem. Bolden endte hos Aubameyang, der meget elegant lavede deres og sit andet mål.

Efterfølgende fik Mateo Kovacic et lidt tyndt gult kort. Det var det andet og dermed var Chelsea nede med 1-2 og en mand i undertal i de sidste tyve minutter. De fik aldrig truet Arsenal-målet, og dermed vandt Arsenal deres FA Cup-trofæ nr. 14 efter et flot comeback…