Fodbold nyheder

Verdens dyreste 17-årige skifter til Dortmund

Af Nicolai Christensen

Som vi i sidste uge kunne berette om på Indkast.dk, så var Jude Bellingham tæt på et skifte til Dortmund, og nu er transferen bekræftet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det engelske stortalent, Jude Bellingham, er for kort tid siden blevet præsenteret i den tyske storklub, Borrusia Dortmund, i en handel, der gør Bellingham til den dyreste 17-årige i historien, da Dortmund giver lidt over 200 mio. kroner. Det er et beløb, der kan rende op i endnu flere penge, da der i handlen er inkluderet en masse klausuler som Birmingham vil kunne tjene godt på, hvis Bellingham opnår forskellige ting med klubben. Jude Bellingham har selv været ude og udtale sig efter skiftet er blevet offentliggjort.

- Jeg kan ikke takke Birmingham nok for, hvad de har gjort for mig, ikke bare det seneste år, men siden jeg var syv år gammel, lyder det fra Bellingham til Birminghams hjemmeside.

- Selvfølgelig ønsker jeg alle i og omkring klubben alt det bedste i fremtiden. Engang blå, altid blå.

Men han lægger dog heller ikke skjul på, at han glæder sig til det nye kapitel i hans karriere.

- Jeg er dog utrolig begejstret for at have sluttet mig til en af Europas største klubber. Den retning som de er på vej i, og den måde som de har hjulpet unge spillere til at blive bedre, gjorde mig overbevist om skiftet for jeg og min familie.

Bellingham har sin primære position på midten af banen, som en boks-til-boks midtbanespiller. Bellingham må dog vente med at skulle tørne ud for Dortmund, da den tyske Bundesliga blev afsluttet for noget tid siden.

Mere om Jude Bellingham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik