StillingReferat
Nicolai Christensen

Målrigt remis i det syditalienske

Det blev et point til hver imellem to af historiens største klubber i Italien.
Der var lagt op til et spændende opgør imellem Napoli og AC Milan, da de søndag aften mødtes på Stadio San Paolo. To klubber der på trods af en noget svingende sæson var inde i gode perioder med en masse sejre. Kampen levede op til forventningerne hvis man i hvert fald måler det på mål. Det blev nemlig målrigt med hele fire af slagsen.

Det var en første halvleg som var præget af en masse løb ned imod Milans forsvar fra Napoli, da Milans centrale midtbane slet ikke formåede at stå i vejen for Napolis centrale folk. Specielt den tidligere FC Nordsjælland-midtbane, Stanislav Lobotka, fik frit spil. Det ændrede dog ikke på, at det var AC Milan, der kom i front med et mål af den målfarlige venstre-back, Theo Hernandez, der kunne sætte sit sjette sæsonmål ind. Det holdte i et kvarters tid, da Giovanni Di Lorenzo efter 35 minutters tid sparkede et frispark direkte i kassen og ind bag Milan-keeper, Gianluigi Donnarumma. 1-1 var også stillingen, da de to hold gik til pause.

Anden halvleg forløb i nogenlunde samme stil, hvor det var med Napoli som havde styringen med kampen og klart flest chancer, og de kunne efter 60 minutters tid bringe sig foran med 2-1, da Dries Mertens løb i ryggen på en masse AC Milan-spillere, og scorede efter et fladt indlæg blev slået skråt bagud i feltet, hvor Mertens stod placeret. Det fik Milan til at reagere, og Milan-træner, Stefano Pioli, tog den svenske superstjerne, Zlatan Ibrahimovic, ud. Noget overraskende. Ændringen ændrede ikke så meget, men ikke desto mindre fik Milan med 20 minutter tilbage tilkæmpet sig et straffe begået på Giacomo Bonaventura. Straffesparket eksekverede Franck Kessie sikkert, og udlignede altså til 2-2.

Der skete ikke det store i de sidste 20 minutter udover at AC Milans unge belgier, Alexis Saelemaekers endte med to advarsler, der så resulterede i et rødt kort. Opgøret mellem de to klubber, der specielt tilbage i 90´erne havde overhånden i italiensk fodbold, endte med resultatet 2-2 og et point til hver i jagten på en plads, der giver europæisk bold i næste sæson.

Danske Simon Kjær var der ikke noget at berette om, da han hverken spillede sig fuldstændig ud, men heller ikke fik nogen uheldig hovedrolle.

Napoli forbliver sekser i stillingen med Milan lige bagefter på syvendepladsen kun to point efter med seks kampe tilbage af sæsonen i Serie A.