Fodbold nyheder

CHL-overblikket:
Sådan afvikles resten af CHL

Af Stefan Lindahl

Indkast giver dig her et overblik over dagens lodtrækning af Champions League-kvartfinalerne, semifinalerne og finalen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Da coronavirus-pandemien satte ind, og trykkede på pauseknappen i international fodbold, blev Champions League naturligvis også ramt. I dag har lodtrækningen til de sidste kampe fundet sted, og nu er turneringen klar til genstarten.

Turneringsafviklingen kommer til at foregå på følgende måde:

De fire 1/8 dels-finaler, hvor returkampen fortsat mangler, bliver afviklet på den manglende hjemmebane. Det vil sige, at Real Madrid møder Manchester City på udebane (City vandt 2-1 i Madrid), Olympique Lyon møder Juventus i Torino (Juventus tabte 0-1 i Lyon), Napoli møder FC Barcelona i Barcelona (første kamp endte 1-1 i Napoli) og Chelsea skal et smut til Tyskland, hvor Bayern München venter (Bayern vandt 3-0 i London).

Turneringens kvartfinaler, semifinaler og finale bliver alle afviklet i Portugals hovedstad Lissabon på Estadio do Sport Lisboa e Benfica og Estadio José Alvalade. Formatet bliver anderledes, end det vi kender. Alle kampene bliver afviklet uden returopgør. Derfor bliver Champions League-formatet, ligesom vi kender det fra VM og EM.

Det vil i turneringen være tilladt at anvende fem udskiftninger pr. kamp, ligesom vi kender det fra de store fodbold-ligaer efter corona-pandemien. Derfor har klubberne også lov til at have 23 mand i truppen til hver kamp i stedet for 18, som det plejer at være.

Klubber må gerne indskrive nye spillere i deres 25 mands store Champions League-trup. Man må dog ikke indskrive spillere, som er blevet spilleberettiget for den pågældende klub efter den 3. februar 2020. Derfor vil spillere, som er skiftet denne sommer, ikke kunne spille i det resterende af turneringen for deres nye klub.

Den 7. og 8. august bliver de manglende 1/8 dels-finaler spillet. Det vil sige to kampe pr. dag.

Fra den 12.-15. august bliver kvartfinalerne spillet. Det vil sige en kamp om dagen.

Den 18. og 19. august spilles turneringens semifinaler. Det vil sige en kamp om dagen.

Den 23. august spilles finalen på Estadio do Sport Lisboa e Benfica.

Alle kampe bliver spillet klokken 21:00 Central Europæisk Tid.

Kampene vil ikke falde sammen med den kommende sæsons Champions League-play-off-kampe og gruppespil, de de først finder sted fra ultimo september. Afviklingen af indeværende sæsons slutspil vil dog falde sammen med de to første kvalifikationsrunder, hvor ingen af de tilbageværende hold i denne sæson vil være at finde.

Kvartfinaler:
Real Madrid/Manchester City - Olympique Lyon/Juventus
RB Leipzig - Atletico Madrid
Napoli/FC Barcelona - Chelsea/Bayern München
Atalanta - Paris Saint-Germain

Semifinaler:
Vinder af kvartfinale nummer 1 - Vinder af kvartfinale nummer 3
Vinder af kvartfinale nummer 2 - Vinder af kvartfinale nummer 4

Finale:
Vinder af semifinale nummer 2 - Vinder af semifinale nummer 1

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik