H. Kane (90)
StillingReferat
Mads Sigh Lund Andersen

The Blades udklasserer Spurs og Mourinho

Det blev en god dag på kontoret for Chris Wilder og hans mandskab, der tog en overlegen sejr over Spurs.
I dagens kamp mellem Tottenham, der lå nummer otte, og Sheffield United, der lå nummer ti, var det to hold, der havde sunket ned til midterplaceringer i Premier League, der skulle forsøge at komme tilbage til de Europa-givende pladser i den bedste engelske række. Desuden ville det være første gang Sheffield United tabte tre ligakampe i træk siden 2017, hvis Tottenham skulle vinde i dag.

Kampen startede meget lige, og uden de store chancer dog med et lille overtag til Spurs. Det skulle dog være Sheffield United der kom foran efter 31 minutter. Her brød Sheffield igennem i højre side, hvor Chris Basham lagde en aflevering fladt tilbage i feltet, som Sander Berge kontrollerede og sparkede i kassen fra en forholdsvis spids vinkel, 1-0 til the Blades.

Kort efter målet skulle Spurs dog få udlignet, men dette mål blev dog annulleret af VAR grundet hånd på bolden. Lucas Moura havde taget et løb ned gennem midten, hvor han mistede balancen, og faldt mod jorden. Samtidig forsøgte en Sheffield United-spiller at sparke bolden væk, men her ramte bolden Mouras arm og ryk, hvorefter den havnede hos Kane, der efter et træk, satte bolden i kassen. Målet blev dog som sagt annulleret af VAR.

Resten af halvlegen stillede Sheffield sig lidt dybere, og overgav initiativet til Tottenham. Spurs kunne dog ikke formå at skabe de helt store målchancer, og derfor forblev stillingen 1-0 til halvleg.

Anden halvleg blev mere af det samme, hvor Sheffield overlod styringen af spillet til Spurs, mens de selv fokuserede på kontraangreb. Tottenham fortsatte med at have problemer med at skabe chancer, og samtidig så deres forsvar usikkert ud, når Sheffield United kom med deres kontraangreb. En af disse angreb skulle også ende med et mål. Efter 69 minutter smækkede Enda Stevens et indlæg ind fra venstre side, der blev styret ind af en helt fri Lys Mousset, 2-0 til Sheffield United.

Et totalt forsvarsmæssigt kollaps skete også for Tottenham efter 83 minutter. Her driblede Sander Berge langs baglinjen i Tottenhams felt, inden han afleverede bolden ind i foden på McBurnie, der scorede til 3-0 efter mere dårligt forsvarspil fra Spurs.

Spurs fik dog også reduceret kort før uret rundede 90 minutter. Her spillede Lamela en god aflevering på tværs af feltet til Son, der flugtede den på tværs af feltet til Harry Kane, der scorede til 3-1.

Det blev kampens sidste mål, og Sheffield United har altså stadig ikke tabt tre ligakampe i træk siden 2017.