Fodbold nyheder

Diego Costa risikerer seks måneders fængsel

Af Daniel Fisker

Dagen nærmer sig, hvor Atlético Madrid-angriberen Diego Costa skal for retten – anklaget for skattesvindel.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sport Bible rapporterer, at Diego Costa har svindlet den spanske stat for mere end 7,5 millioner kroner, fordi han har tilbageholdt informationer om hans indtjening, da han skiftede fra Chelsea til Atlético Madrid i 2014. Den spanske angriber er desuden anklaget for svindel angående billedrettigheder.

Anklageren går efter sigende efter, at Costa skal tilbringe et halvt år i fængsel, mens den 31-årige angriber også skal idømmes en bøde på 3,8 millioner kroner. Det er dog tvivlsomt, om den spanske angriber overhovedet skal ruske tremmer. I lignende sager er andre spillere udelukkende blevet straffet økonomisk.

Et eksempel herpå er Lionel Messi, som stod anklaget i en lignende sag i 2017. Her blev den argentinske troldmand i første omgang idømt 21 måneders fængsel for skattesvig. Han endte dog med at kun at skulle betale en bøde på 1,9 million kroner. Sagen satte dog sine spor hos Lionel Messi, som efter sigende ønskede at forlade Spanien grundet sagen.

Lovgivningen i Spanien er indrettet på den måde, at fængselsdomme på under to år – for ikkevoldelige forbrydelser – kan byttes til en bødestraf. Diego Costa kan, hvis dette viser sig at blive tilfældet i hans sag, i så fald undgå at skulle i fængsel, hvis Atlético Madrid-angriberen betaler 270.000 kroner ud over den bøde, han måtte blive idømt.

Mere om Diego Costa

Mere om Atlético Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik