Fodbold nyheder

Verdensmester passer ikke ind i det taktiske-system

Af Henrik Varbøl Andersen

Han blev matchvinder i VM-finalen i 2014, men i øjeblikket er han ude i kulden i sin klub, som han formentlig forlader til sommer.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mario Götze oplevede formentlig sin karrieres højdepunkt, da han sparkede VM-guldet hjem til Tyskland i 2014. I denne sæson har der dog ikke været mange højdepunkter for den offensive-tysker, som er gledet ud af Lucien Favres opstilling i Dortmund. Den schweiziske træner forklarer det med, at Götze ikke passer ind i taktikken:

- Lige nu spiller vi 3-4-3. Jeg har snakket med Mario Götze, og uheldigvis er det ikke det rigtige system for ham. Du skal være ærlig omkring dette. Selvfølgelig kan han spille halvt til venstre eller højre, og vi må se. Der er stadig mange kampe tilbage, og vi skal regne med hver enkelt spiller, udtaler Favre ifølge Goal op til kampen ude mod Wolfsburg.

I april var Götze selv ude med en melding om, at han formentlig forlader Dortmund til sommer, og han har allerede været sat i forbindelse med andre klubber. Tyskeren har kun startet i fem kampe, og han kom ind med tre minutter tilbage i weekendens kamp mod Schalke 04. Konkurrencen er hård i Dortmunds-offensiv, og Favre foretrækker i øjeblikket blandt andet Julian Brandt:

- Julian Brandt er i stand til at spille flere forskellige positioner, og i flere forskellige systemer. Det viser stor kvalitet. At spille i et 4-3-3-system er ikke det samme som at spille 3-4-3, hvor han spiller på kanten eller mellem linjerne. Han gør dette virkelig godt, fortsætter Dortmund-chefen.

Hvor VM-matchvinderen Götze så fortsætter karrieren henne er endnu uvist. Det ser dog ikke ud til, at det bliver i Favres 3-4-3- system.

Mere om Dortmund

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik