Fodbold nyheder

Van Gaal:
Det onde geni fik mig fyret

Af Henrik Varbøl Andersen

Hollænderen løfter sløret for hvem der stod bag fyringen af ham i Manchester United, hvor han blev afløst af "The Special One".

Article image
Ritzau-Scanpix

I 2016 sluttede det for Luis Van Gaal i Manchester United. Han blev fyret, og få dage efter blev Jose Mourinho præsenteret som afløseren. I et interview med Een-tweetje met Yves podcast udtaler Van Gaal følgende om fyringen, skriver Goal:

- Jeg bebrejder Ed Woodward min direktør i Manchester United meget mere end Mourinho. Fra mit synspunkt, så er Woodward et ondt geni.

Der var tilbage i 2016, da manager-skiftet skete røster fremme om, at Jose Mourinho var med til at presse hollænderen ud. Champagnen var knap åbnet efter Van Gaals eneste triumf med Manchester United sejren i FA-cuppen, før rygterne tog til om manager skiftet. BBC mente, at detaljerne allerede var faldet på plads før finalen.

Om Mourinho var med til at presse fyringen igennem ved at have en aftale på plads, vides som sagt ikke. Van Gaal blev fyret, og Mourinho blev præsenteret et par dage efter.

I sin tid nåede Van Gaal en fjerdeplads i første sæson, og i den sidste sæson førte han klubben til en femteplads i ligaen. Det fik klubben til at tvivle på, om han var den rette til at vende skuden, og det var jo nok den reelle årsag bag fyringen.

Hollænderen stod i spidsen for ”The Red Devils” fra 2014 og frem til 2016, og i 2019 annoncerede han sin pension fra fodbolden.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik