Fodbold nyheder

Klopp udpeger sin bedste spillererhvervelse

Af Daniel Fisker

Jürgen Klopp har stået i spidsen for Liverpool siden oktober 2015. Nu har han udpeget sin bedste spillererhvervelse.

Article image
Ritzau-Scanpix

Jürgen Klopp har samlet et særdeles slagkraftigt Liverpool-mandskab. Virgil van Dijk, som var verdens dyreste forsvarsspiller, har vist sig at være hver en øre værd, mens Alisson mellem stængerne og Mohamed Salah og Sadio Mané i den anden ende af banen også er gode bud på den tyske managers bedste spillererkøb.

Den bedste spillererhvervelse er ifølge Klopp ingen af de førnævnte profiler. Faktisk er der ikke engang tale om et spillerkøb, men derimod en spiller, som den tidligere Borussia Dortmund-træner og Liverpool fik glæde af kvit og frit. Der er tale om Trent Alexander-Arnold, som skiftede Liverpools U/18-hold ud med førsteholdet i sommeren 2016.

- Det er Trent, svarede Jürgen Klopp ifølge SPORTbible, da han blev spurgt om, hvem hans bedste spillererhvervelse i Liverpool er.

- Vi var ikke nødt til at købe ham, men Pep Lijnders, min assistent, introducerede ham og sagde ”Han spillede nummer seks-rollen for mig. Han spillede back, han spillede på højrekanten og venstrekanten”. Så gjorde han sit indtog, men der var et enkelt problem: Trent var ikke i god nok form.

- Han var et barn, så derfor var han ikke i god nok form, men vi så øjeblikkeligt, at der fodboldmæssigt ikke var nogen tvivl. Han var dog ikke i god nok form, så det var vi nødt til at arbejde på. Men så lavede han fremskridt på egen hånd, hvilket var helt utroligt og dejligt at se. Så lavede han fejl, men han gav aldrig op.

Den nu 21-årige højreback fik sin debut for Liverpools førstehold i 2016 i en League Cup-kamp mod Tottenham. Et par måneder senere fik han sin debut i Premier League. Siden dengang har Alexander-Arnold spillet hele 125 førsteholdskampe for Liverpool, mens han også har vundet Champions League, UEFA Super Cuppen og VM for klubhold med Liverpool.

Mere om Trent Alexander-Arnold

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik