Fodbold nyheder

Kicker:
Fire Bundesliga-klubber styrer mod konkurs

Af Thomas Ræbild Poulsen

De haltende indtægter har store konsekvenser for fodbolden i Tyskland. 13 ud af 36 professionelle klubber er truet af konkurs – fire i Bundesligaen og ni i 2. Bundesligaen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er triste nyheder, der er på forsiden af Kicker her til morgen. Således melder det tyske medie, at 13 ud af 36 af de tyske professionelle klubber nærmer sig konkurs. Der er ikke sat navn på nogle af klubberne, men angiveligt skulle det være fire hold i Bundesligaen, mens det drejer sig om 9 mandskaber i 2. Bundesligaen.

I maj skulle der være udbetalt TV-penge, men allerede nu har 12 ud af de 13 klubber fået pengene for at holde økonomien oven vande. Det står også så skidt til hos én af Bundesliga-klubberne, at de kun har penge i kassen til og med maj, mens de tre andre i den bedste tyske række kan holde sig til og med juni.

I 2. Bundesligaen er det syv mandskaber, der står overfor en konkurs i maj, hvis der ikke bliver spillet fodbold inden. De dystre meldinger blev eftersigende meldt ud på et videomøde med DFL tirsdag, efter organisationen havde kigget klubbernes økonomi i sømmene.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik