Fodbold nyheder

Premier League-fodbold - i Kina!?

Af Daniel Fisker

En unavngiven Premier League-klub har foreslået, at Premier League-sæsonen skal genoptages og spilles færdig i Kina.

Article image
Ritzau-Scanpix

Repræsentanter fra samtlige 20 Premier League-klubber skal fredag eftermiddag mødes i en videokonference. Formålet med denne konference er blandt andet at finde ud af, hvordan den suspenderede Premier League-sæson kan spilles færdig.

Premier League står ifølge The Athletic til at miste i omegnen af 6,5 milliarder kroner – blandt andet i tv-penge – hvis 2019/20-sæsonen ikke bliver spillet færdig. Det har gjort situationen desperat for mange Premier League-klubber, hvoraf en enkelt klub har foreslået, at sæsonen skal spilles færdig tusindvis af kilometer væk fra England.

The Athletic rapporterer således, at en unavngiven Premier League-klub har foreslået, at sæsonen spilles færdig i Kina. Denne idé er efter sigende baseret på at undersøge coronavirussen og se på regioner, hvor det ville være sikkert og muligt – også med hensyn til infrastruktur – at genoptage Premier League-sæsonen.

Selvom det – måske på sigt – kunne lade sig gøre at spille Premier League-sæsonen færdig i Kina, så har flere klubber allerede inden fredagens konference afvist forslaget om, at Premier League for første gang ikke skal afgøres på de britiske øer. Et mere realistisk løsningsforslag er efter sigende, at sæsonen skal spilles færdig bag lukkede døre i England, mens samtlige kampe skal sendes i tv.

Fredagens videokonference skal også handle om, hvorfor Premier League-stjernerne ikke har formået at blive enige om en ordning, der skulle have til formål at udsætte udbetalingen af løn til spillerne. Torsdag aften blev det til sammenligning offentliggjort, at spillere og trænere i Atlético Madrid går 70 % ned i løn.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik