Fodbold nyheder

Barcelona gennemtvinger lønnedgang hos spillerne

Af Malthe Noes

Først kunne parterne ikke blive enige om vilkårene – nu bliver det med loven i hånden…

Article image
Ritzau-Scanpix

Turneringerne ligger stille, kampindtægterne og tv-pengene kommer ikke ind på kontoen, men udgifterne er vedvarende. Derfor har klubber fra bl.a. Tyskland, England, Norge, Sverige og Spanien aftalt med deres respektive spillere, at en lønnedgang på ubestemt tid må være nødsaget. Mange har accepteret lønnedgangen, men i FC Barcelona har det været en længere forhandlingsproces end forventet.

Indkast meddelte tidligere på ugen, at Barcelona bruger 3,5 mia. kroner på lønninger til diverse professionelle afdelinger – herunder herre-, kvinde-, basket-, håndbold-, futsal og rullehockeyholdet. Det svarer til 49 procent af klubbens samlede budget.

Hidtil har ledelsen og diverse holds anførere, som har haft til opgave at forhandle sig frem til en løsning, ikke kunne finde et fælles standpunkt. Derfor tager ledelsen nu loven i brug, som gør det muligt at sænke ansattes løn. Det skriver FC Barcelona på deres hjemmeside:

- I bund og grund er det en forkortelse af arbejdsdagen tvunget af omstændighederne og de foranstaltninger, der følger, og som en konsekvens heraf en reduktion af lønnen i de respektive kontrakter.

Ledelsen skulle i første omgang have præsenteret et forslag på 70 procents lønnedgang, hvilket senere blev reduceret til 50 procent. Alligevel kunne parterne ikke blive enige, hvilket derfor fik ledelsen til at gribe fat i den spanske lov.

BT skriver, at der skulle være landet en aftale på 30 procents lønnedgang. Det er dog ikke af egen fri vilje hos spillerne, men bestemt af loven.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik