Europa: Champions League
FT
4 - 1
(2 - 0)
Atalanta
Valencia
H. Hateboer (16), J. Iličić (42), R. Freuler (57), H. Hateboer (62)
D. Cheryshev (66)
Christian Bang Jensen

Optakt: Atalanta - Valencia

Her varmes der op til en skjult perle i Champions League-ottendedelsfinalerne, hvor Atalanta tager imod Valencia – på fremmed græs.
Kommentar
Onsdag aften åbner Stadio Giuseppe Meazza i Milano nok engang portene op for Champions League-bold. Lyder det lidt mærkeligt? Hverken Inter eller AC Milan, der spiller deres hjemmekampe på stadionet, der også går under navnet San Siro, er med i knockout-fasen?

En af turneringens store overraskelser er Champions League-debutanterne Atalanta. Gennem hele efteråret har de lånt Stadio Giuseppe Meazza i Milano, da klubbens normale hjemmebane, Stadio Atleti Azzurri d'Italia, i Bergamo ikke lever op til UEFAs stadionkrav. Derfor har fans af Atalanta 'rejst' de godt 50 kilometer mod Milano for at støtte op om klubben i blå og sorte dragter. Og onsdag står ”La Dea” overfor Valencia, der er en af Europas sovende kæmper.

Atalanta kom videre som to’er fra den sværere gruppe C med Manchester City, Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb. Det startede eller skidt for debutanterne med tre nederlag i de første tre kampe, men efter 1-1 mod de forsvarende engelske mestre i Milano, så ”La Dea” sig ikke tilbage, og i en fantastisk gruppefinale på udebane i Ukraine slog man Shakhtar Donetsk med 3-0 og sikrede sig videre avancement.

Valencia havnede i dynamitpuljen med Chelsea, Ajax og franske Lille. Det lå ikke i kortene, at det ville blive Valencias bedste Champions League-sæson, da man få dage inden første runde i gruppespillet fyrede succestræneren Marcelino. Alligevel rejste man sig og vandt 1-0 over Chelsea. Glæden var kort, da man hjemme på Mestalla blev kørt over af sidste sæsons darlings fra Ajax med 0-3 i anden runde. Med en sejr og to uafgjort i de næste tre gruppekampe kunne ”Los Che” se sig selv i en situation, hvor en sejr på udebane i Amsterdam var påkrævet for at komme videre fra gruppen. Og det blev en højdramatisk kamp med et rødt kort, flere hårde tacklinger, usportslig opførsel fra flere spillere og en scoring af spanske Rodrigo, der sikrede Valencia førstepladsen i gruppen på bekostning af netop Ajax.

Det er to ligeværdige hold, der onsdag står overfor hinanden. Atalanta er et offensivttænkende hold, der er enormt underholdende at se. ”La Dea” konsoliderede deres fjerdepladsen i Serie A, da de lørdag slog konkurrenterne Roma. Man har kun tabt én Serie A kamp i 2020, og i Bergamo kan man finde ud af at score mål. Mange mål. 63 af slagsen er det blevet til i 24 ligakampe, hvilket er suverænt flest.

Valencia derimod er et af de mest svingende hold i Spanien i øjeblikket. Den ene dag kan de slå FC Barcelona 2-0 på hjemmebane, for den næste at tabe 3-0 på udebane til Getafe. De tidligere Champions League-finalister ligger på syvendepladsen i en tæt La Liga, hvor der kun er to point op til Atletico Madrid på fjerdepladsen. På hjemmebane har man kun tabt én kamp i alle turneringer, men på udebane kniber det mere. Her har man stadig til gode at vinde i 2020.


Karantæner og skader:
Hos Atalanta mangler man kun det 20-årige nyindkøbte talent, Bosko Sutalo. Men den unge kroat har endnu sin debut for ”La Dea," og dermed kan man forvente et Atalanta-mandskab i stærkeste start-11.

I Valencia står det derimod skidt til, og det bliver langt fra ”once de galla”-opstillingen, der tager til Milano. Den normale førstekeeper Jasper Cillessen er fortsat ude med en hofteskade, det centrale forsvarspar bestående af Ezequiel Garay og Gabriel Paulista er begge ude med henholdsvis en korsbåndskade for sæsonen til Garay og karantæne til Paulista. På midtbanen mangler franske Francis Coquelin, og i front er angriberen Rodrigo også dømt meget tvivlsom. Fem spillere der alle kunne have startet kampen for Valencia. Dertil er reserverne Cristiano Piccini og Manu Vallejo også ude.


Forventede startopstillinger
Atalanta (3-4-1-2)
Gollini
Tolói – Palomino – Djimsiti
Hateboer – de Roon – Freuler – Gosens
Alejandro Gómez
Josip Illicic – Duvan Zapata

Valencia (4-4-2)
Jaume Dómenech
Daniel Wass – Mangala – Diakhaby – Gayà
Ferran Torres – Kondogbia – Dani Parejo – Carlos Soler
Gonçalo Guedes – Maxi Gómez


Bud på kampens profil
Argentinske Alejandro Gómez er en drøm at se på. ”Papu" Gómez er hurtig, pasnings- og driblestærk, og anføreren går altid forrest og binder angrebet sammen med midtbanen. Lukker Valencia ikke rummet mellem midtbane og forsvar ned, for de to reservestoppere Diakhaby og Mangala rigtig svært ved at holde Josip Illicic og Duvan Zapata fra at score.


Bud på kampens resultat
Atalanta kommer helt sikkert til at score, men vi tror også, at Valencia vil kunne true på kontraangreb. Spanierne er kalkulerede og ved, hvad der skal til for at gå videre over to kampe. Deres mission er bare at få et nogenlunde resultat med hjem til et kogende og aggressivt Mestalla. En 2-1-sejr til Atalanta er ikke en katastrofe for nogle af mandskaberne.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER