Fodbold nyheder

“El Loco” er sunket sammen

Af Torsten Brix

Krisen kradser for tidligere semifinalist i Champions League, hvor ”Den Gale” ikke blot er arbejdsgal – mere, og resultaterne er udeblevet totalt siden jul…

Article image
Ritzau-Scanpix

I starten af året beskrev Indkast.dk i profilen Marcelo Bielsa- ”El Loco” i etværelses lejlighed oven på en slikbutik - den meget kontroversielle Leeds-manager Marcelo Bielsa.

Efter det uafgjorte resultat imod Brentford i Championship-topkampen kunne Bielsa slet ikke skjule sin skuffelse, og efter kampen sad Leeds-manageren længe på gulvet sammen med sin letgenkendelige spand, som han ofte sidder på, når Leeds er i kamp:

Det uafgjorte resultat kom efter en gigantisk fejl af Leeds-målmanden Kiko Casilla i 1-1-kampen, som Leeds dominerede totalt i anden halvleg, selvom Brentford har en farlig BMW-fronttrio med Benrahma, Mbeuro og Watkins.

Frustrationen over nederlaget kommer, efter Leeds inden kampen kun havde hentet otte point siden jul. Dette er det sjette ringeste resultat for de 24 hold i den store række, så formen minder slet ikke om en oprykning til Premier League, som den traditionsrige klub hungrer efter.

Derudover har der været masser af ballade – blandt andet om den manglende spilletid til den nye angriber Jean-Kewin Augustin, der ikke har startet en turneringskamp, siden den unge franskmand ankom fra Leipzig med et prisskilt på over 100 millioner kroner.

Så presset er stort på den 64-årige ”El Loco”, der kan oversættes med ”Den Gale”, men for at galskaben skal ses som en fordel i Yorkshire, kræver det en oprykning til Premier League – og der er ikke meget, der peger i den retning for tiden efter fire nederlag i de sidste seks kampe. Holdet indtog for 11 kampe siden førstepladsen, og drømmene var store på Elland Road, hvor de nok engang ikke kan holde ved en god start på sæsonen… I de sidste ti sæsoner har Leeds aldrig klaret sig bedre i de sidste 23 kampe - i forhold til de første 23 kampe.

Mere om Leeds

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik