Fodbold nyheder

Premier League-klub tæt på salg for tre milliarder

Af Christian Bang Jensen

Saudi Arabia’s Public Investment Fund (PIF) er tæt på at sikre sig Premier League-klubben Newcastle. Det erfarede The Wall Street Journal og BBC.

Article image

Lørdag kunne The Wall Street Journal berette, at en offentlig investeringsfond fra Saudi-Arabien; Saudi Arabia’s Public Investment Fund (forkortet PIF), med den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, i spidsen er i dialog med ejeren af Newcastle, Mike Ashley, om et køb af klubben for den nette sum af tre milliarder kroner.

Premier League-klubben har været til salg siden 2017, og flere gange har det været tæt på, men den nuværende Newcastle-ejer, Mike Ashley, har holdt på klubben. Men nu ser det igen ud til, at der er potentielle køber, som vil betale store penge for at overtage den nordengelske klub.

Mandag skriver BBC, at samtaler om et salg mellem PIF og Mike Ashley er kommet langt, og ifølge BBCs kilder tæt på forhandlingerne er en mulig overtagelse "rimelig sandsynlig, men Mike Ashley behøver på ingen måde at sælge klubben, og han kan være uforudsigelig at forhandle med."

I januar 2018 var Mike Ashley, der ejer sportstøjsforhandlerkæden SportsDirect, eksempelvis langt i dialogen med Amanda Staveley, en engelsk forretningskvinde, der især er kendt for sine forbindelser med mellemøstlige investorer, om en mulig mellemøstlig overtagelse, men Mike Ashley trak i land, da han gerne ville nå at fejre 10-års jubilæum som klubejer.

Bemærkelsesværdigt er det, at Amanda Staveley igen er med i forhandlingerne, denne gang på vegne af PIF.

Kronpris Mohammed bin Salman, ser ifølge The Wall Street Journal et køb af Newcastle som det næste skridt i landets øget fokus på sports- og underholdningsbranchen. En PIF-overtagelse vil gøre Newcastle til den anden Saudi-ejede Premier League-klub.

Sheffield United ejes af den saudiske prins Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, der sikrede fuldt ejerskab over oprykkerklubben i 2019.

Mere om Newcastle

Optakt

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik