Fodbold nyheder

Vi kunne sælge 100.000 billetter til hver kamp!

Af Christian Bang Jensen

Efterspørgslen på sommerens tre EM-kampe i Danmark er så høj, at DBU kunne have solgt over 100.000 billetter til kampene mod Finland, Belgien og Rusland.

Article image
Ritzau-Scanpix

I sidste uge blev det officielt, at Danmark skal spille tre "hjemmekampe" ved sommerens EM-slutrunde, og dernæst at modstanderne bliver Finland, Belgien og Rusland. Og efterspørgslen på billetter til de første EM-slutrundekampe nogensinde på dansk grund har været stor. Så stor, at DBUs fankoordinator, Anders Hagen, i en pressemeddelelse i går kunne fortælle, at man kunne have solgt over 100.000 billetter, hvis man fik chancen.

- Det er helt vildt at mærke euforien omkring Herrelandsholdet lige nu. Vi bliver kimet ned af glade mennesker, og fra mit bord virker det som om, at hele Danmark vil bakke holdet op og købe billetter. Vi kunne formentlig have solgt 100.000 billetter til hver af de tre kampe. Desværre har Parken ikke plads til os alle sammen i denne omgang. Derfor synes vi, det er mest fair, at de mest loyale landsholdsfans har forkøbsret til billetterne,” udtalte Anders Hagen.

Salget af EM-billetter til de tre gruppekampe i Parken finder sted i flere faser.

I fase et blev der solgt 16.000 billetter til hver af de tre gruppekampe, hvoraf ca. 65 procent blev solgt til danske fans.

I dag, onsdag, begynder fase to, hvor der i alt sættes 7.500 billetter til salg til medlemmer af Herrelandsholdets fanklub med flest loyalitetspoint. Det vil sige medlemmer med mindst 180 point.

På mandag åbnes der for salget til de resterende medlemmer af fanklubben gennem lodtrækning. Jo flere loyalitetspoint, jo flere lodder i puljen. Her sættes der også 7.500 billetter til hver af de tre gruppekampe.

For danskere, der ikke er med i fanklubben eller har loyalitetspoint nok, er der ringe udsigter til at komme i Parken i juni-måned. De billetter som ikke-fanklubmedlemmer kunne købe blev solgt i sommers under fase et. Her søgte 1,3 millioner fodboldfans fra hele verdenen om billetter til slutrundekampene i Parken. DBU mener at vide, at ca. 31.000 danske fans uden fanklubmedlemskab har fået billetter til de tre kampe gennem den første salgsfase.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - RB Leipzig - Atlético Madrid