Fodbold nyheder

Bulgarsk landstræner uforstående over for racisme-anklager

Af Christian Kern Hansen

Bulgarien møder i morgen England på hjemmebane i EM-kvalifikationen, og tilbage i 2011 mødte engelske landsholdspillere racistiske holdninger i Bulgarien. Noget der har vakt de engelske spillere bekymring tilsynladende.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der er i morgen vigtige point på spil for England, når englænderne skal en tur til Bulgarien for at forsvare førstepladsen i gruppe A. England var tilbage i 2011 på besøg i Bulgarien, og her måtte mange af de mørke engelske spillere, finde sig i racistiske tilråb fra hjemmepublikummet. Udsigten til at stå ansigt til ansigt med disse racistiske tendenser, har da også allerede vakt de engelske landsholdspillere bekymring.

Men den bulgariske landsholdtræner, Krasimir Balakov, maner dog til ro, og mener, at englænderne har større problemer med racisme end bulgarerne selv har i den hjemlige liga.

- Det eneste jeg kan sige er, at vi ikke har et problem. I den bulgarske liga har vi mange spillere med forskellige etniciteter og hudfarve. Jeg tror ikke vi har det store problem, som for eksempel englænderne har, udtalte den bulgariske landstræner til det engelske medie, Skysports.

Der er i morgen dømt top mod bund, i det englænderne efter de første fem kampe i gruppen ligger nummer et med 12 point, mens bulgarerne endnu ikke har vundet en kamp, og ligger placeret på gruppens sidsteplads med blot tre point.
Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik