Fodbold nyheder

Hold øje med... i Bundesligaen

Af Torsten Brix

Indkast.dk har kigget på den tyske liga – hvem bliver spændende at følge i den kommende sæson? Indkast.dk har talt med Bundesliga-eksperten Henrik Hvillum.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tyler Adams - Leipzig
Den 20-årige defensive midtbanespiller har allerede vist store færdigheder på det amerikanske landshold – måske kan energien overføres til Bundesligaen?

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Den 20-årige midtbanespiller var et ”navn” i MLS hos en af ligaens store klubber, New York Redbulls, som jo er søsterklub til Leipzig, men han havde svært ved at bide sig fast på Bundesliga-holdet i sidste sæson. Han er ung, 20 år, så han får lang snor til at få sit gennembrud, og RB Leipzig har før vist, at de tør satse på engelsksprogede spillere (f.eks. skotske Oliver Burke). 10 kampe i sidste sæson var passende for en ”indslusningsspiller”, men det er nu han skal have sit gennembrud. Der er trods alt grænser for tålmodigheden…


Julian Brandt – Dortmund
Ikke mindre end en scoop kan Brandt ende med at blive, efter han er hentet i Bayer Leverkusen på en billig frikøbsklausul på blot 200 millioner kroner.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Kan vel dårligt kaldes hverken en bobler eller et talent længere, trods sine blot 23 år. Faktisk har han udviklet sig til en bærende kraft på Leverkusens hold siden debut’en i 2014 som blot 18-årig. Det er også lidt af en præstation at have spillet hele 25 seniorlandskampe så tidligt i sin karriere, vel at mærke for et stærkt landshold som det tyske… Nu har han så taget et skridt op i sin karriere på det helt rigtige tidspunkt, til et absolut tophold som Dortmund, hvor der er hård kamp om startpladserne. Han bliver utvivlsomt en af sæsonens helt store profiler, hvis han undgår skader, formdyk og karantæner!


Maximilian Eggestein – Werder Bremen
Box-to-box-spilleren har næsten et navn som en græsk gladiator, og måske kan han vise det i Werder Bremen, hvor hans bror – Johannes – i øvrigt også spiler.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Har spillet hele sin karriere sammen med sin lillebror Johannes i Werder Bremen, hvor han er stamspiller. Har også haft en fin karriere på det tyske U21-landshold, som han afsluttede med EM i sommer, bla. Mod Danmark. Til hans fordel taler, at han kan spille alle tre pladser på den offensive midtbane, men det helt store gennembrud mangler. De store klubber kan ikke bruge ham, måske er han for meget Werder-dreng (selv om han kommer fra Hannover oprindeligt..) til at tage det næste skridt? Ville luftforandring til en anden klub på samme niveau gøre ham bedre? Måske…


Kai Havertz - Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler har kaldt den 20-årige for den bedste ”10’er” i Tyskland og en kombination af Michael Ballack og Mesut Özil.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Bundesligaens største talent! Han debuterede for Leverkusen allerede som 17-årig, og han har bare lagt nye alen til sit talent lige siden. Kan spille både 8’er og 10’er, Stabil udvikling, stamspiller og debut på landsholdet, hvor han foreløbig har optrådt 3 gange. De store klubber i Premier League, Spanien, Italien OG Bayern München holder øje med ham, så det udelukkende er et spørgsmål om overgangssummens størrelse og hans lønkrav, der afgør, hvornår han skifter klub. Kontrakten løber helt til 2022, og han er vurderet til 90 mio. Euro, så Leverkusen har ikke travlt, og han bliver definitivt dyr. Mit tip: Bayern München…


Lucas Hernandez – Bayern München
Kan han virkelig være 550 millioner kroner værd? Sådan tænker mange sikkert om den meget dyre forsvarsspiller, der er kommet fra Atletico Madrid og efter en lang periode uden gigantiske indkøb i den sydtyske storklub.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Franskmanden med de spanske aner kan vise sig at blive et af sommerens allerbedste indkøb i Bundesligaen. I første omgang sendte det jo Mats Hummels retur til Dortmund fra Bayern, og debuten i Bundesligaen mod Schalke gik fint, inden han blev skiftet ud et kvarter før tid. Men tag ikke fejl, der er stor forskel på at spille på et tophold i Spanien (Atletico Madrid) og den absolutte mesterskabsfavorit i en hård liga som den tyske. Der er meget mere fokus på fejl i Tyskland, når man er oppe på det niveau, så alle Hernandez’ aktioner vil blive set på gennem lup og gennemanalyseret. Og der skal ikke mange fejltrin til, før han får kritik. Men han er en meget dygtig spiller, så mit tip er, at det mest bliver positiv kritik.


Maximilian Mittelstadt – Hertha Berlin
Har etableret sig som en meget spændende spiller med et gyldent venstre ben, som kan bruges på mange positioner.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Den 22-årige venstre back afsluttede sin U21-landsholdskarriere med IKKE at spille en rolle unde sommerens EM. Det var synd, for han har faktisk nogle gode ting i værktøjskassen, som kunne have banet vejen for et klubskifte til en større klub. Mittelstädts udfordring er, at der er for stor forskel på ”god” og ”dårlig”. Sagt på en anden måde, hans bundniveau er for lavt, og der går for mange kampe imellem, at han er rigtig god. Til hans fordel taler, at enhver træner, også i Bundesligaen, altid har brug for spillere, der kan bruge venstre ben. Han er stamspiller i Hertha, og han har da også fået fuld spilletid i begge sæsonens kampe i ligaen, plus en i pokalturneringen, og kan han holde sig skadesfri (25 kampe i sidste sæson), er han qua sit venstreben, naturligvis en god mand at have på et midterhold som Herthas.


Alexander Nubel – Schalke04
Den tyske U/21-landsholdsspiller bliver nævnt som ”den næste Manuel Neuer”.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Betegnes som den ”nye Neuer” og sammenligningen ligger jo også lige til højrebenet, da denne jo også fik sit gennembrud i Schalke 04. Til Nübels helt store fordel taler naturligvis, at Schalke har sendt klubikonet Ralf Fährmann til Norwich i Premier League, så nu er det op til den 22-årige keeper at bevise sit værd. Schalke har tabt meget niveau de seneste par år, men får man en målmand i Neuer-klassen, ville det betyde et stort boost for klubben. Denne sæson vil vise, om Nübel har niveau til mere, eller om han ”bare” er et talent, som viste sig at være næsten lige så god som Neuer, men ikke helt. Jeg tror han lige mangler det sidste, uden at han er en dårlig målmand af den grund.


Marco Richter - Augsburg
Kantspilleren spillede stærkt i sidste sæson i Bundesligaen og på det tyske U/21-landshold, efter han som 13-årig blev kasseret af Bayern München.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Er en alsidig offensivspiller hos Augsburg, som er spændende, netop fordi han kan spille mange pladser. Gjorde det godt og fik masser af spilletid under sommerens U21-slutrunde, hvilket helt sikkert har hævet hans markedsværdi. Det er en god ide for ham at blive i Augsburg i denne sæson, for der er ingen tvivl om, at han kommer til at få en del spilletid, hvis han kan holde niveauet. Dog er det lidt bekymrende, at han endnu kun er blevet indskiftet i de to kampe indtil nu, men kan han nå sidste sæsons niveau bliver det rigtig godt for ham.


Jerome Roussillon – Wolfsburg
Fransk venstreback som kom fra Montpellier sidste sommer og et meget spændende kort – især i offensiven.

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Gjorde det overraskende godt for Wolfsburg i sidste sæson efter skiftet fra Montpellier. Han var i høj grad bidragydende til, at ”Die Wölfe” sluttede overraskende højt, i subtoppen, i sidste sæson. De er også startet fint med to sejre i denne sæson, og Roussillon kom sågar på påltavlen mod Hertha i den seneste spillerunde. Der er ingen tvivl om, at han har sin styrke i det offensive spil, så forsvaret kan godt komme under pres, hvis han eksempelvis taber en duel overfor en direkte modspiller.


Djibril Sow – Eintracht Frankfurt
Er hentet til klubben af Fredi Bobic, som har vist sig at være noget af en talentspotter. Kommet fra Young Boys i Schweiz for blot 80 millioner kroner. Kan vise sig at være meget mere værd?

Ekspert-kommentar fra Henrik Hvillum:
- Den blot 22-årige schweizer har tidligere været i tysk fodbold hos Borussia Mönchengladbach, men han virkede ikke klar til udfordringen så tidligt i karrieren på daværende tidspunkt. Efter et par sæsoner hos mesterholdet hjemme i Schweiz, Young Boys; har Fredi Bobic hentet ham tilbage til Bundesligaen, denne gang hos Eintracht Frankfurt. Forudsætningerne med mesterskab i hjemlandet og fast spilletid på et lidt lavere niveau virker gode. Han kan fint få lidt af et gennembrud i sin nye klub, selv om det er en stor klub og dermed tilsvarende stor udfordring…

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik