Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jakob Hansen

Top 13: Værste Premier League-indkøb

Premier League er med længder den mest købelystne liga i verden. Men hvilke handler har været de mest håbløse?
Gennem tiderne har Premier League-klubberne brugt astronomiske beløb på at købe nye spillere. Der har selvfølgelig været mange gode handler over de seneste årtier, men flere er også endt som deciderede katastrofer. Vi har dykket ned i Premier Leauge-handler fra 2000 frem til nu, og giver her et bud på de værste indkøb.


13. Eliaquim Mangala - Porto til Manchester City
Eliaquim Mangala kom til Manchester City i 2014. Der var dengang store forventninger til den franske midterforsvar, som man betalte 270 millioner danske kroner for. Siden har Mangala haft flere optrædener for City's andethold end for førsteholdet, og har derudover været udlejet til både Valencia og Everton.


12. Bebe - Vitória de Guimarães til Manchester United
Mange kiggede måbende, da Alex Ferguson i 2010 brugte 65 millioner på den ukendte portugiser Bebe, som inden da havde gjort sig i den tredjebedste portugisiske række. Ferguson havde kun mødt Bebe dagen inden handlen, men alligevel havde man forhåbninger, da skotten var kendt for sine gode indkøb. Han blev dog aldrig nogen succes, og fik kun to optrædener i Premier League. Til gengæld blev han lejet ud over tre omgange, inden han i 2014 skiftede på permanent basis til Benfica.


11. Iago Aspas - Celta Vigo til Liverpool
I 2013 hentede Liverpool Iago Aspas i Celta Vigo for ca. 85 millioner danske kroner. Offensiv-spilleren havde i sæsonen forinden scoret 12 mål og lagt op til seks, og nu skulle han bevise sit værd i Premier League. Spanieren blev dog en kæmpe skuffelse, og det blev kun til et oplæg i hans 14 Premier League-optrædener den første sæson. Sæsonen efter var han udlejet til Sevilla, som han også blev solgt til i 2015.


10. Roberto Soldado - Valencia til Tottenham
Efter at have lavet 30 mål i 46 kampe for Valencia i sæsonen 2012/2013 skiftede Roberto Soldado i 2013 til Tottenham for 230 millioner danske kroner. Soldado fik dog aldrig gang i målscoringen hos englænderne, hvor det blot blev til syv scoringer i 52 kampe, og flere af disse var på straffespark. To år senere solgte man ham tilbage til La Liga, hvor Villerreal købte ham for det halve af den pris Tottenham havde givet.


9. Juan Sebastián Verón - Lazio til Manchester United
Da United i 2001 hentede Juan Sebastián Verón slog man den engelske transfer-rekord med en handel på 330 millioner danske kroner. Verón var dengang en af de bedste midtbanespillere i verden, men tiden i United blev ikke en succes. Her scorede argentineren otte mål og lagde op til fire i 58 kampe, inden han to år senere skiftede til Chelsea for 160 millioner.


8. Michael Owen - Real Madrid til Newcastle
Efter kun en sæson i Real Madrid skiftede Michael Owen i 2005 til Newcastle for 195 millioner danske kroner. Her var der kæmpe forventninger til den hurtige angriber, men Owen formåede aldrig at slå til. Det blev blot til 33 Premier League-scoringer over fem år for den skadesplagede englænder, og i 2009 røg han så til Manchester United på en fri transfer.


7. Alexis Sánchez - Arsenal til Manchester United
I januar 2018 købte Manchester United Alexis Sánchez i Arsenal. Forinden havde Sánchez været en stjerne i London, og man valgte da også at give chileneren en kæmpestor kontrakt, og sendte samtidig 260 millioner kroner til Arsenal.


6. Paul Pogba - Juventus til Manchester United
Historien om Pogba er grotesk. Han spillede godt på det franske landshold og vandt masser af trofæer med Juventus, men det blev aldrig godt i Manchester United. Til tider virkede han ligeglad. Var det største indkøb i Manchester Uniteds historie i 2016, men levede aldrig op til det og forlod Old Trafford to gange på en fri transfer. Måske var Pogba mere interesseret i at tjene penge - end at blive en bedre fodboldspiller?


5. Fernando Torres - Liverpool til Chelsea
Fernando Torres var uden tvivl en af Premier Leagues bedste angribere i Liverpool, og derfor var Chelseas fans ellevilde, da man i 2011 brugte 450 millioner danske kroner på spanieren. Her endte Torres dog som en kæmpe joke, da spanieren ikke kunne få gang i målscoringen. Det blev samlet til 20 mål i 110 Premier League-kampe, hvorefter Milan i 2015 købte Torres fri for sølle 25 millioner.


4. Andy Carroll - Newcastle til Liverpool
Kæmpestore Andy Carroll havde haft en god halvsæson i Newcastle i sæsonen 2010/2011, og derfor slog Liverpool hurtigt til, da man hentede Carroll i januar-transfervinduet 2011. Om det var hans engelske pas der skød priset i vejret vides ikke, men at betale 320 millioner på baggrund af en god halvsæson virkede voldsomt. Carroll blev dog også en fiasko i Liverpool, hvor det blev til seks Premier League-mål i 44 optrædener. I 2013 skiftede han til West Ham.


3. Andriy Shevchenko - AC Milan til Chelsea
Tre år efter Roman Abramovich havde købt Chelsea, skiftede Andriy Shevchenko til London-klubben. Abramovich havde sat gang i de store indkøb, og den ukrainske angriber blev hentet i MIlan for 345 millioner danske kroner. I Serie A havde Shevchenko i årene inden scoret 127 mål i 208 kampe, hvilket man forventede han ville fortsætte med i England. Han blev dog en kæmpe skuffelse, og det blev kun til ni scoringer i 48 Premier League-kampe, inden han fire sæsoner senere skiftede til Dynamo Kiev på en fri transfer.


2. Angel Di Maria - Real Madrid til Manchester United
Argentineren blev købt for hele 500 millioner kroner - helt tilbage i 2014, men faldt aldrig til i Premier League. Fysisk havde han store problemer og virkede aldrig glad på Old Trafford.


1. Romelu Lukaku - Inter til Chelsea
London-klubben Chelsea købte Romelu Lukaku i 2021 for hele 800 millioner kroner for et år senere at udleje ham til Milano-klubben. Forinden havde den belgiske angriber været utilfreds med det meste - og ikke præsteret på banen.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER