Fodbold nyheder

Joey Barton:
No Nonsense

Af Martin Madsen

Joey Bartons selvbiografi ”No Nonsense” er på er hans fortælling om at blive professionel fodboldspiller – hans opvækst i et kriminelt miljø samt historier fra fodboldverden, hvor han ikke skåner sig selv.

Article image
Ritzau-Scanpix

Joey Barton er en mand som mange fodboldfolk kender – ikke kun for hans spil på banen, men især for alle de voldelige episoder, der klæber til ham. Nu får fodboldelskere verden over muligheden for at kigge tilbage i den kontroversielle fodboldspillers historie – og der bliver ikke langt fingre imellem.

Bogen er hudløs ærlig, som i beskrivelsen af hans dom for
voldelig overfald fra 2008, og manden har oplevet meget – så det kommer læseren også til, for i hans selvbiografi kommer hele sandheden frem modsat andre biografier fra fodboldens verden.

Manden som de fleste har en holdning til, og som mange hader – giver her i bogen sin ærlige version omkring hele hans karriere.

Folk sidder sikkert derude og tænker, at Joey Barton har bragt skam over fodboldspillet, men det mener han ikke selv – folk må tro om, som han siger. Han er blevet immun over for nedsættende bemærkninger, for de udgør et soundtrack til hans liv.

Han vil med bogen begrave den opfattelse der er tegnet af ham som noget ondt. Han vil fortælle, at han har lært af sine fejl – og han fremover vil kanalisere sin vrede i en mere positiv retning. Bogen er en fortælling om hans opvækst i Liverpool – i et hårdt kriminelt miljø, hvor folk på daglig basis lavede ballade, solgte stoffer – tog dem, og for de fleste endte deres liv sådan. Joey Barton havde dog så stærk en mentalitet, at fodbolden blev hans udvej væk fra den kriminelle løbebane.

Lysten til fodbold fik han igennem hans far, der spillede på nogle af de lokale fodboldhold i området. Faren var oftest den bedste spiller på holdet – og han håbede på, at hans søn Joey Barton ville formå at blive professionel fodboldspiller – en ting han aldrig selv formåede.

Den hårde attitude har han fået igennem det miljø han er vokset op i og gennem hans fars opdragelse. Faren lærte Joey Barton ikke at finde sig i noget – han måtte slå igen og tæske andre børn, hvis det var nødvendigt. I et eksempel fra bogen fortæller han om en episode, hvor en gruppe ældre børn stjal hans fodbold. Han løb grædende hjem til sin far, der spurgte hvad der var galt? Situationen om den stjålne fodbold blev forklaret – derefter gik hans far ud og fandt et boldtræ frem og gav ham det i hånden, og sagde til ham, at nu skulle han gå ud og få bolden tilbage – det lykkedes!

Sådan er det hele bogen igennem – han fortæller om situationer og episoder der har fået ham til at åbne op, og reflektere over tingene.

Konklusion

En god og ærlig bog der skildrer historien om hans opvækst, vejen til at blive professionel fodboldspiller, hans voldsdom og de personer der er med til at ændre hans syn på livet. Alle disse ting fik ham til at tage hans liv op til overvejelse. Han indrømmer ting og sætter sit liv i perspektiv. ”No Nonsense” er en bog alle fodboldelskere bør læse. Vi vil også senere her på Indkast bringe et kapitel fra bogen – det er kapitel 4 ”en tikkende bombe”.

Faktaboks

Navn: Joseph Anthony ”Joey” Barton
Fødselsdag: 2 september 1982 (34 år)
Land: England
Højde: 180 centimeter
Klubber: Manchester City, Newcastle, Queens Park Rangers, Burnley, Marseille og Rangers
Position: Central midtbane

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik