Fodbold nyheder

Vidste du om... Mesut Özil

Af Torsten Brix

Pudsigheder, statistik og andre historier om Arsenals store indkøb...

Article image

- at Özil kan tale fire sprog flydende.

- at 66 % af Real Madrids fans var uenige i salget af Özil.

- at Özil blev den dyreste tyske fodboldspiller nogensinde ved skiftet til Arsenal foran stærke spillere som Götze, Gomez og Neuer.

- at Sergio Ramos var hans bedste ven i Real Madrid, og at den spanske forsvarsspiller spillede med Özils trøje under sin egen, efter José Mourinho droppede ham.

- at der er tvivl, om det var Mourinho eller Carlo Ancelotti, der skilte sig af med den populære tysker.

- at den elegante angriber er tredje generation af en tyrkisk-tysk familie. Han er muslim, og inden hver kamp læser han i koranen. Han har tidligere fortalt, at hans holdkammerater er klar over, at de ikke kan tale til ham, mens han gør det. Han forsøger, så vidt det er muligt, at overholde Ramadanen, men som han siger: ”For at være i sin bedste form er det nødvendigt at drikke og spise, og derfor følger jeg kun Ramadanen, når jeg har en fridag.”

- at daværende tyske U-21 landstræner Horst Hrubesch har sagt om Özil: ”Vi er stolte af, at Bundesligaen selv producerer store stjerner – ligeså store som Ronaldo og Messi. Vores Messi hedder Özil”.

- at da tyskeren blev gift med Mandy Capristo blev parret beskrevet som den tyske udgave af Victoria og David Beckham. Capristo er sanger, og da parret blev gift var den meget udskældte tyrkiske præsident Erdogan er del af begivenheden.

- at selvom Özil kendte Lukas Podolski og Per Mertesacker fra det tyske landshold, nåede de faktisk ikke at tale sammen om skiftet til Arsenal, inden det gik igennem.

- at som barn så Mesut Özil op til Zinedine Zidane. Han begrunder det med, at Zidane var god både offensivt og defensivt, og han var i Özils øjne den perfekte spiller og en rollemodel.

Mere om Mesut Özil

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik