Fodbold nyheder

Vidste du om... Ibrahim Afellay

Af Torsten Brix

Pudsigheder og komiske historier om den elegante kantspiller.

Article image

- at Barcelona kun betalte 20 millioner kroner for den hollandske landsholdsspiller.

- at Afellay er kommet igennem PSV's talentfabrik ligesom Romario, Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Philip Cocu, Mark van Bommel, Klaas-Jan Hunteelaar og Arjen Robben.

- at Afellay var stærkt medvirkende til, at PSV vandt fire mesterskaber på stribe fra 2005 til 2008.

- at Afellay blev kåret til ”Årets unge spiller i Holland” i 2007.

- at han samme år fik debut på det hollandske landshold, der i forvejen havde så stærke offensive midtbanespillere som Arjen Robben, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Ryan Babel og Rafael van der Vaart.

- at Afellay valgte at afvise det marokkanske landshold, og i stedet ventede på, at han skulle få chancen på det hollandske landshold.

- at Afellays forældre stammer fra kystbjergene Rif i Marokko. Hans far forlod hjemlandet i 1960'erne for at drage til Barcelona – for at blive bokser. Senere immigrerede familien til Holland, men Afellay har ikke glemt sine rødder i Nordafrika. Da han vandt den føromtalte pris i 2007 var en del af præmien en fodboldbane, som Afellay valgte at sende til Al-Hoceima. Det var byen, som forældrene havde forladt 40 år tidligere.

- at da Afellay blev præsenteret på Camp Nou, mødte hans mor op - i hendes hijab - hvilket de fremmødte medier ikke var sene til at opdage, og billeder af den første marokkaner – og dermed også berber - i Barcelona gik verden rundt.

- at en knæskade gjorde starten i Barcelona meget problematisk, og derfor blev han udlejet til Schalke04.

- at den 10. december 2019 var Afellay tilbage på banen efter næsten to år på skadeslisten. Se hans hyldest fra fansene her:

Mere om Ibrahim Afellay

Mere om PSV

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik