Fodbold nyheder

Top 10: Grådigste fodboldspillere

Af Kasper Petersen

Læs de utrolige beretninger om klodens mest pengegriske spillere.

Article image
Ritzau-Scanpix

10. Lucas Neill
Da den australske back skulle forlade Blackburn i 2007, tydede alt på, at han ville skifte til Liverpool. Overraskende for mange endte det i stedet med et skifte til West Ham af ”udelukkende fodboldmæssige grunde”. Senere kom det dog frem, at det nok var den fede hyre på 550.000 kroner, der trak mere end ”de fodboldmæssige grunde”. Da Neill skulle forhandle en forlængelse på plads med ”The Hammers” gjorde australieren så ondt værre, ved at forlange en lønforhøjelse på 200.000 kroner. Det var West Ham dog fornuftige nok til at afslå, og Neill forlod klubben.9. Benni McCarthy
McCarthys karriere kan man vist godt betegne som en succesfuld en af slagsen. Den sydafrikanske angriber har har hamret kuglen i mål for såvel klubhold som landshold det meste af hans karriere. Det var da han skiftede til West Ham i 2010 og ikke formåede at nette en eneste gang at i 14 kampe, det gik galt. West Ham ville gerne af med Mccarthy, men han afslog et tilbud på 10 mio. kroner for at forlade klubben. Han havde nemlig i sinde at fuldføre sin kontrakt til en værdi af 380.000 kroner om ugen, hvilket ville indbringe ham samlet 27 mio. kroner. West Hams Viceformand, Karren Brady, var ikke tilfreds og var ude og kalde ham ”en stor fed fejl, der kostede klubben 50 mio. kroner, og som havde mere travlt med at fylde maven end nettet”, refererende til McCarthys daværende overvægt. Selv var McCarthy ude og svare på tiltalen ved at kalde Brady ”djævlen med et sæt bryster”.


8. Samir Nasri
Da Paul Scholes første gang trak sig tilbage som professionel fodboldspiller, stod Manchester United og manglede en til at overtage hans plads. Rygterne gik på, at afløseren skulle være Nasri, så mange hævede øjenbrynene, da Nasri skrev under på en kæmpekontrakt med olierige Man. City. Han var tilsyneladende lykkelig over at tilslutte sig en klub med ”mere passionerede fans”, og tilføjede at han aldrig ville være skiftet til United alligevel.


7. Ashley Cole
Eller ”Cashley Cole” som han er blevet kaldt i England. Arsenal tilbød Cole en forlængelse af hans kontrakt til 550.000 om ugen. Et tilbud som skulle have fået Cole til ”skælve af vrede”, og sige at han følte sig ”behandlet som en slave”. Han skiftede derfor til Chelsea, hvor han fik opgraderet sin løn til 1,2 mio. kroner om ugen. Arsenals fans vinkede med falske 20-pund sedler med Coles ansigt printet på i de to klubbers næste indbyrdes opgør. Mange fandt det overraskende, at han ikke sprang op på tilskuerpladserne for at proppe sedlerne i lommen.


6. Carlo Cudicini.
Inden Abramovich overtog Chelsea og gjorde dem til en fodboldstormagt, vogtede Carlo Cudicini med stor succes målet hos ”The Blues”. Det ændrede sig, da Petr Čech blev hentet til klubben, for så måtte Cudicini tage til takke med en bænkplads. Det gjorde han til gengæld med glæde, derfra kunne italieneren nemlig se 400.000 kr. tikke ind på hans konto hver uge. Daily Telegraph udråbte Cudicini til ”verdens mest uambitiøse fodboldspiller” fordi han tog til takke med en bænkplads i Chelsea og ikke søgte væk for at få spilletid frem for penge.


5. Samuel Eto'o
Eto'o skiftede i 2011 Inter, som på daværende tidspunkt var et af de dominerende hold i Europa, ud med Anzhi Makhachkala i Rusland. Et hold som bor i en træningslejr lidt uden for Moskva af sikkerhedsmæssige grunde, og rejser knap 2000 kilometer til deres hjemmebane ca. 15 gange pr. sæson. Derudover udsættes mørke spillere som Eto'o selv ugentligt for rasistiske tilråb, men de 85 mio. kroner i årsløn virker nok som et plaster på såret.


4. Sol Campbell
Campbells præstationer i Premier League og på landsholdet gjorde ham til en legende i England. Så det var nok ligeså meget sportslige ambitioner, som det var griskhed, der var grunden til hans skifte fra Tottenham til ærkerivalerne fra Arsenal i 2001. Det bemærkelsesværdige i Campbells karriere skete i 2009, da han skiftede Portsmouth i Premier League ud med Notts County fra de lavere rækker på en femårig kontrakt. Klubben var netop blevet overtaget af rigmænd fra mellemøsten, og Campbell skiftede for at ”blive ved at opnå oprykning, indtil klubben nåede Premier League”. Det var ikke for pengene! Campbell nåede imidlertid kun en enkelt kamp for Notts County, og forlod klubben da hele overtagelsen viste sig at være falsk.


3. Asamoah Gyan
Gyan blev i august 2010 hentet til Sunderland som Darren Bents afløser. Succesen udeblev dog for ghaneseren, og allerede i septemper 2011, bare et år efter han skrev under med englænderne, forlod han et Sunderland-hold i krise for at tilslutte sig Al Ain i De Forende Arabiske Emirater. Ifølge ham selv skiftede han for at ”se hvordan de asiatiske ligaer er”, men det var nok mere pengene end det sportslige der trak. Han kunne nemlige hæve vanvittige 1,4 mio. kr... Om ugen!


2. Jimmy Bullard
I 2009 skiftede Bullard Fulham ud med Hull, da han underskrev en fire et halvt år lang kontrakt med ”The Tigers”. En kontrakt der indbragte ham 450.000 om ugen. Da Hull så rykkede ned straks efter, havde Bullard chancen for at skifte til de skotske giganter fra Celtic, dog forudsat at han gik en smule ned i løn. Men det takkede englænderen blankt nej til; han forlangte endda yderligere 200.000 oven i hatten, hvilket Celtic mærkeligt nok ikke var interesseret i. Så han blev i Hull, selvom hans løn udgjorde vanvittige 21% procent af det samlede lønbudget i klubben. I 2011 kom Hull så endelig af med Bullard, som i dag huserer i den tredjebedste engelske række hos Milton Keynes Dons.


1. Harry Kewell
Kewells karriere startede lyst i Leeds, men efter de fik finansielle problemer, skulle australieren ud og finde en ny klub. Mange af europas storklubber var interesserede, men han endte i Liverpool efter en højst kontroversiel transfer, hvor det lykkedes Kewell og hans agent at gafle 20 mio. af den samlede overgangssum på 50 mio. kroner. Kewell høstede en del succes i Liverpool, han var bl.a. med til at vinde CL i 2005. Da han skulle til at forlade Liverpool i 2008, havde han valget mellem Galatasaray, som ville betale ham en klækkelig hyre og den italienske storklub Roma. Valget faldt selvfølgelig på tyrkerne og dermed pengene, på trods af at to Leeds-tilhængere var blevet stukket ned under hans tid i klubben; en sag Galatasaray var involveret i. Da Kewells karriere gik ind i sit efterår, ville han hjem til Australien og Melbourne Victory for at slutte af. Her forlangte Kewell, udover en hyre på godt 16 mio. kroner om året, goder som: En strandvilla, procenter af billetsalget, to luksusbiler, selv en rolle til hans kone, Sheree Murphy, i en lokal sæbeopera forlangte han... Handlen gik ikke desto mindre igennem, og Kewell skiftede i 2011 til Melbourne. Samarbejdet ophørte dog af åbenlyse grunde efter et år.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik