Daniel Hvalsø Carlsen

Spændende! 7 afgørende øjeblikke i fodboldhistorien

Det er fascinerende, hvordan enkelte omstændigheder har ført store konsekvenser med sig i fodboldens verden.

Ace Football bringer i dag en interessant artikel om, hvordan det ene kan føre det andet med sig. 

Livet er fuld af konsekvenser, som tager udspring i enkelte handlinger eller beslutninger - tilfældigheder har helt sikkert også en masse at sige. 

Sådan er det også, når man kigger på fodboldhistorien. 

7. Krigen i Jugoslavien og Danmarks EM-triumf i 1992

Danmark vandt EM i 1992. Men det skete faktisk på en umådeligt trist baggrund. Var det ikke for borgerkrigen i det daværende Jugoslavien, var Danmark nemlig slet ikke kommet med. 

Jugoslavien blev udelukket pga. krigen - og så trådte Danmark ind i turneringen som 2'er efter Balkan-landet i kvalifikationen. 

Faxe ramte den lige i røven i finalen. The rest is history. Nogle af os er gamle nok til at huske det.

6. Alex Ferguson valgte Man U i stedet for Arsenal

Dengang var han endnu ikke sir Alex Ferguson. Men den skotske legende valgte at blive træner i Manchester United frem for Arsenal. 

Dette valg tippede magtbalancen i engelsk fodbold mod den røde del af Manchester i mange år frem. Ferguson fik nærmest opbygget et fodbolddynasti.

5. Marc Overmars trådte ved siden af og sendte Ajax ud i frit fald

Den tidligere spiller forårsagede rystelser i den hollandske storklub, da det kom frem, at han havde sendt ‘upassende beskeder’ til kvindelige kollegaer. 

Overmars fratrådte sin stilling som fodbolddirektør og sendte Ajax ud i nærmest frit fald. 

4. Jesus Gils skæbnesvangre valg

Jesus Gil var engang manden, der bestemte stort set alt i Atletico Madrid. Han tog sågar en beslutning om at lukke klubbens ungdomsafdeling. Spillere kunne man jo alligevel hente udefra. 

Dette førte til, at en ung angriber ved navn Raul måtte tage til Real Madrid for at spille bold. På den måde forærede man ærkerivalen en af spansk fodbolds allerstørste stjerner nogensinde. 

3. Sovjets sammenbrud og krigen i Ukraines betydning for Chelsea

Roman Abramovich nød godt af det daværende Sovjets sammenbrud. Han kom til store rigdomme i sin rolle som oligark. Et angiveligt venskab med Vladimir Putin var tilmed en af sidegevinsterne. 

Noget skal man jo bruge sine milliarder af rubler på. Abramovich valgte at kaste sin kærlighed på Chelsea i London. Dette fik dog en ende på bagkant af Ruslands invasion af Ukraine. 

Den gådefulde russer trak sig fra Chelsea - og så mistede man pludselig mange milliarder i klubkassen. 

2. Vulkanudbrud på Island sendte Lewandowski til Dortmund

Et af de helt sjove tilfælde sendte en ung Robert Lewandowski mod Dortmund i stedet for Blackburn. 

Aske fra et stort vulkanudbrud på Island lukkede luftrummet over Europa. Det var således ikke muligt at flyve til England. Men man kunne godt tage en tur med bil til Ruhr-distriktet i Tyskland og skrive kontrakt med Borussia Dortmund. 

Siden bombede polakken bare løs. De må ærgre sig i Blackburn.

1. Den enes ‘død’ - den andens brød

Bernd Leno blev skadet i Arsenals mål - og så fik argentineren Emiliano Martinez chancen på kassen. Hændelsen førte rigtig meget godt for Martinez med sig. 

Rejsen kulminerede først, da Argentina blev verdensmestre i Qatar 2022. Her husker mange nok den afsluttende straffesparkskonkurrence, hvor Emiliano Martinez gav prøver på både redninger i verdensklasse og psykologisk krigsførelse. 

Alt dette havde Martinez aldrig fået mulighed for, hvis ikke kollegaen i Arsenal var blevet skadet nogle år forinden. 

Den ene dominobrik vælter den næste …
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER