ALT om VM

Fodbold nyheder

De Rossi - Capitan Futuro

Af Stefan Weichert

Indkast.dk har kigget nærmere på Daniele De Rossi før sommerens EM-slutrunde, hvor han får stor betydning for Italiens eventuelle succes.
Article image
Ritzau-Scanpix
Han er den fremtidige kaptajn for både Roma og det italienske landshold. I Roma står han efter Francesco Totti i køen og på landsholdet efter Gianluigi Buffon. Det er en spiller, der er højt respekteret og nærmest har gudestatus i Rom på linje med Francesco Totti.


De Rossis karriere startede som angriber i hans hjembys klub Ostiamare, men han skiftede i 2000 til AS Romas ungdomsafdeling, hvor han blev omskolet til midtbane. Der skulle blot gå et år, før han kunne gøre sin senior debut, hvilket var i Champions League mod RSC Anderlecht. Dog kom hans første debut i Serie A først i 2003 imod Calcio Como. Siden sin debut i Serie A er hans indflydelse på banen bare steget og steget.

I marts 2006 fik De Rossi ros af dommeren Mauro Bergonzi, da Roma kom foran 2-0 over Messina. Capitan Futuro scorede målet til 2-0, men det var med hånden, hvilket dommeren ikke så. Det fik De Rossi dog rodet bod på, da han gik over til dommeren og forklarede, at han havde brugt hånden til hjælp. Dommeren underkendte dermed målet, men Roma fik dog hentet sejren hjem til sidst med cifrene 2-1.

Kontrakt
- De plejede at behandle mig som en af deres egne. De ville fortælle mig, at jeg skulle vende den anden kind til, men nu har det ændret sig. Noget her i Roma er forandret. I halvandet år har de ting, der har givet mig mest stolthed, kommet udenfor Rom. Jeg har haft tidspunkter med dårlig form, hvor jeg ikke var på mit bedste. Føler jeg mig såret? Ja, men jeg vil ikke være ofret. Jeg vil ikke have, at folk skal komme og fortælle, hvor god jeg er. Såret vil hele sig selv, sagde De Rossi ifølge Soccernet i marts 2011.

Det hele var ikke, som det plejede. Den ellers stolte Giallorosso var forandret. Han begyndte at tvivle og sætte spørgsmålstegn. Det var sommeren 2011, og der var kun et år tilbage af hans kontrakt. Den normalt udramatiske kontraktforlængelse var ikke så udramatisk længere. Forhandlinger trak ud, og det begyndte at skabe en masse rygter. Manchester United og City og alverdens storklubber var ude efter italienerens underskrift, alt imens Roma skiftede ejere.

Roma blev købt af en række amerikanske investorer med Thomas Di Benedetto i spidsen, og han holdt fast i, at De Rossi ikke var til salg, men månederne gik, og det blev jul, og han havde stadig ikke skrevet under, og nu kunne han skrive med, hvilken som helst klub han ville.


Vi er nået til enighed
Den femte februar kom forløsningen. Capitan Futuro havde valgt at sætte sin signatur på en femårig forlængelse.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en aftale med De Rossi, og at vi vil holde en pressekonference i morgen. Vi havde problemer med at nå til enighed, da vi ikke længere var dem, der styrede forhandlingerne, efter De Rossi fik chancen for, at skrive under med dem han ville. Det er tydeligt, at De Rossi er en vigtig spiller, og når aftalens detaljer bliver offentliggjort, vil det kunne ses, at vi gik langt for at beholde ham, offentliggjorde klubbens general direktør, Franco Baldini, ifølge as-roma.dk.

Han blev netop ikke helt billig. Roma måtte af med tæt på 42 mio. kr. pr. sæson plus bonusser, og kontrakten gjorde De Rossi til den bedst betalte italiener.

- Hvorfor jeg skrev under? Dette hold, denne by, disse mennesker, alt hvad jeg behøver, er her, fortalte De Rossi ifølge goal.com.

Uroen i Roma var ovre, da en af de mest trofaste og største profiler havde skrevet under. Nu kunne opbygningen af det nye storhold begynde.

Personlige
De Rossi er søn af Alberto De Rossi, som er tidligere Roma-spiller og har været træner for Roma Primavera (ungdomsholdet, red). Den 18. maj 2006 giftede han sig med Tamara Pisnoli, men de blev skilt 2009. Parret gik igennem en hård tid, da De Rossis svigerfar blev skudt i hovedet af den italienske mafia, hvilket førte til en spillemæssig mindre krise, indtil den fremtidige kaptajn fik styr på det private.

Internationalt
De Rossi fik sin debut i kvalifikationen til verdensmesterskabet mod Norge i en alder af 21 år. Det blev også til et mål i debuten. Han har siden vundet verdensmesterskabet i 2006, hvor han dog modtog et rødt kort og fire spilledages karantæne. Han nåede dog at komme tilbage til finalen, hvor han scorede på det tredje straffe i straffesparkskonkurrencen.

Episoden, hvor han fik rødt, kan ses nedenunder.titler
Vinder af Coppa Italia to gange: 2006/07 og 2007/08
Supercoppa Italiana: 2007
Under 21 EM: 2004
Verdensmesterskabet 2006

Priser
Året unge spiller i Serie A 2006
Italiens bedste fodboldspiller i 2009

Afslutning
De Rossi bliver en stor profil til sommerens slutrunde, og han bliver altafgørende for Italiens midtbane. Hvis Italien skal komme lagt, så kræver det en stor slutrunde af Capitan Futuro. De nyeste meldinger fra Rom siger, at han har brækket en finger, og at hans slutrunde derfor er i fare. Det vil være katastrofalt nyt for Italien, da de ikke har en direkte afløser med samme kvalitet.

Video
Herunder kan du se en video af nogle af De Rossis kvaliteter. Lad mærke til at hans fighterfjerte og indlevelse i kampene.


VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik