Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Andre Santos – Den nye Roberto Carlos

I Champions League-sejren over Marseille startede Arsenals nye venstre back - Andre Santos – og han virker til at være en spændende offensiv-spiller. Brasilianeren bliver ikke uden grund kaldt for ”Den nye Roberto Carlos”.
Transfervinduet var ikke mange dage gammelt, før Gaël Clichy pakkede tasken og skiftede fra Arsenal til Manchester City. Alligevel var det først på transfervinduets sidste dag, at Arsené Wenger fandt en erstatning i forsvaret – og det blev den 28-årige Andre Santos.

Andre Santos er blevet kaldt ”den nye Roberto Carlos”, efter han slog Carlos af holdet i Fenerbahce. Santos er født i Sao Paulo og har repræsenteret sit land 22 gange, og så er Arsenals nye brasilianske venstre back stolt over at være en del af Arsenal.

- Alle brasilianere, der har været i klubben, har talt godt om det, og jeg er glad for at være en del af Arsenal-familien, sagde Andre Santos til Arsenal.com, efter købet gik igennem.


Kan bringe spillet frem
Andre Santos er af flere medier udpeget som den direkte erstatning af Gaël Clichy, der forlod Arsenal til fordel for Manchester City i starten af juli. Men det var først på transfervinduets sidste dag, at Andre Santos' skifte kom i hus. Brasilianeren kostede £6,2 millioner og har papir på Arsenal i de kommende fire år. Andre Santos karakteriseres som en forsvarsspiller med stor angrebslyst af den brasilianske journalist Felipe Rocha.

- Jeg tror, at han er bedre, når han går med frem. Der er han meget talentfuld, og det kan Arsenal få en masse ud af. Han er ikke en udpræget defensiv spiller. I Brasilien er det vores måde at spille på. Vi bruger spillere på hans position til at få spillet frem, siger Felipe Rocha om Andre Santos, og hovedpersonen kan ifølge Felipe Rocha komme til at få stor betydning for Arsenal:

- Det er den største mulighed for ham for at spille i en af de bedste klubber i verden, og han har kapaciteten til at gøre det godt. I de fire år, han skal være i Arsenal, kan han blive en af de
vigtigste spillere på holdet.


Drømte om storklub
Andre Santos har en fortid i Figueirense og Corinthians, før han skiftede til Fenerbahce i 2009. Han har desuden to udlejninger til Flamengo og Atlético Mineiro på CV'et. Han nåede at spille
52 kampe og score 10 mål i Fenerbahce, inden han tog skiftet til London.

- Jeg er glad for at have skrevet under med Arsenal. Det var en af mine drømme at spille for en stor europæisk klub, og det har jeg nået nu, siger Santos, der inden skiftet til Arsenal allerede
havde spillet en kamp på Emirates Stadium.

Santos var nemlig en del af det brasilianske landshold, der mødte Skotland i marts 2011 på Emirates Stadium. Manager Arsené Wenger er naturligvis også glad for tilføjelsen til truppen.

- Santos er en spiller af kvalitet med evne til både at forsvare godt og komme frem ad banen i angrebet. Han har erfaring fra Champions League og fra Brasilien og har bevist, at han kan klare sig på højeste niveau, siger Arsené Wenger om sit indkøb og tilføjer:

- Vi ser frem til at have ham i klubben.FAKTA:
André Clarindo dos Santos
Født: 8. marts 1983
Højde: 180 cm
Kom til Arsenal: August, 2011
Position: Forsvarsspiller
Trøje nr.: 11
Landskampe: 22 landskampe for Brasilien.
Tidligere klubber: Figueirense, Flamengo (udlånt), Atlético Mineiro (udlånt), Corinthians og Fenerbahce.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER