Niels Philip Kjeldsen

Engelsk presse amok efter VM-nederlag

Den britiske presse er kammet over i raseri, efter det engelske VM-bud på turneringen i går blev fravalgt til fordel for Rusland. Overskrifterne buldrer derudaf med formuleringer som ”skændsel”, ”aftalt spil” og ”farce”.
Beslutningen om at tildele Rusland VM-værtskabet i 2018 er en skændsel, der tager afsæt i skumle studehandler og konspirationer imod den engelske delegation. Det er konklusionen i den britiske presse, efter FIFA i går valgte, at Rusland skal lægge græstæpper til VM i 2018.

Der havde været spekuleret en del i det engelske buds styrke de sidste uger, efter den engelske presse i optakten til VM-afstemningen har afsløret flere FIFA-medlemmer i at være modtagelige over for bestikkelse. Den indblanding fra tabloidpressen er tilsyneladende ikke faldet i god jord i FIFA, der efter sigende blandt andet skulle have taget beslutningen om at gå uden om England, på grund af udsigten til så kritisk en presse under VM.

Grundende kan være mange, men for den britiske presse er der ingen tvivl – FIFA er en korrupt organisation, der bevidst har styret udenom England:

- Måske burde vi ikke være så overraskede over, at Rusland vandt retten til at afholde VM i 2018. Man skal huske på, at FIFA og KGB (tidligere russiske efterretningstjeneste, red.) er de eneste to hemmelige organisationer på planeten. De glødende liberalister i Zürich gør, hvad de gjorde med Sydafrika 2010 – de vælger at pleje deres omdømme frem for at tage en logisk beslutning. Det er en stor skam - en skam for England - en skam for fodbolden - en skændsel for FIFA, skriver den tidligere engelske landstræner Terry Venables under overskriften: “Aftalt spil”, i The Sun.

Også en anden tabloidavis er hård i sin vurdering. The Daily Mirror skriver under overskriften ”Rusland, en bundkorrupt mafia-stat”:

- Hvordan i alverden overbeviste russerne de korrupte rigmænd i FIFA til at få VM? De købte det!

I de mere seriøse engelske aviser er man dog også rystet over beslutningen. The Daily Mail skriver:

- Midt i stærke spekulationer om skumle handler i afsidesliggende lokaler, gik turneringen til Rusland, som for nylig er blevet stemplet som en 'virtuel mafia-stat' i lækkede amerikanske diplomatiske telegrammer, konkluderer avisen, under overskriften ”Var VM-afstemningen aftalt spil?”

Englænderne føler sig uden tvivl ydmyget. Den fodboldglade nation havde satset stort på at få VM turneringen til England i 2018, blandt andet ved at sende ingen ringere end landets Premiereminister, David Cameron, fodboldikonet David Beckham og den engelske kronprins William til gårsdagens arrangement for at udføre lobbyarbejde.

Deres anstrengelser var forgæves. På trods af at flere af de engelske lobbyister efter afstemningen mente, at de havde fået lovning på at få 7 eller 8 stemmer ud af 22, endte England med at blive stemt ud i første afstemningsrunde med sølle 2 stemmer.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER