Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
2 - 2
(0 - 1)
Galatasaray
FC København
S. Boey (86), M. Martins (88)
M. Elyounoussi (35), D. Gonçalves (58), E. Jelert Kristensen (73)
Daniel Fisker

FCK smed tomålsføring til allersidst

Galatasaray var på forhånd blevet tildelt favoritværdigheden, men det så de danske mestre fra FC København stort på – indtil de kom i undertal.
Der var tænding på RAMS Park fra starten af onsdagens Champions League-opgør, hvor FCK var på besøg. De mange fremmødte tilskuere kvitterede med buhråb, når de danske mestre var på bolden, men det forhindrede ikke ”Løverne” i at levere en fornuftig start på kampen.

De undertippede gæster fra den danske hovedstad formåede at udnytte Galatasarays pasningsfejl, men slutproduktet udeblev i første omgang. Til gengæld var Akturkoglu angrebslysten, og efter godt og vel 20 minutter sendte den tyrkiske kantspiller bolden på overliggeren.

Denne forskrækkelse betød dog ikke, at FCK indstillede angrebene mod det tyrkiske felt – tværtimod. Gæsterne levede højt på deres omstillinger, og efter godt og vel en halv times spil smed den tidligere Arsenal-spiller Lucas Torreira bolden væk, hvilket Elias Jelert udnyttede til at sætte Lukas Lerager i scene. Midtbanedynamoen valgte at heade bolden videre til Mohamed Elyounoussi, som fik de tyrkiske netmasker til at blafre.

I kølvandet på københavnernes scoring blev der skruet ned for lydniveauet i Istanbul, og værterne formåede ikke at svare igen på kampens første mål, før der blev fløjtet til pause i den tyrkiske storby.

FCK startede anden halvleg endnu bedre, end det havde været tilfældet i anden halvleg, og det gav løvepote, da der var spillet knap en time af kampen. FCK’s nyindkøbte venstreback Birger Meling lokkede Fernando Muslera ud af sit mål, inden nordmanden sendte bolden ind mod Diogo Goncalvas, som kunne sende bolden i et næsten tomt mål.

Der blev – om muligt – skruet yderligere ned for lydniveauet i Istanbul, hvor Galatasaray-spillerne heller ikke gav de mange tilskuere meget at juble over. Forhåndsfavoritterne vaklede og var tilsyneladende ikke kommet ud til anden halvleg.

Stemningen på det tætpakkede RAMS Park fik et nøk opad, da Elias Jelert – med godt og vel et kvarter igen – fik sit andet gule kort, hvorfor FCK måtte spille det sidste af kampen i undertal. Det kom desuden til at gå ud over Orri Oskarsson, som netop var blevet indskiftet, men allerede efter seks minutter på banen, hvorefter han måtte vige pladsen for Peter Ankersen.

FCK mobiliserede herefter et femmandsforsvar, og begyndte at krakelere i kampens døende minutter, da den danske Galatasaray-forsvarer Victor Nelson var blevet udskiftet.

Da stadionuret på RAMS Park havde rundet 85 minutter, modtog Sacha Boey bolden fra Tetê. Den franske forsvarsspiller tæmmede bolden, inden han hamrede den forbi Kamil Grabara i FCK-målet. Stemningen nærmede sig igen kogepunktet i Istanbul.

Den højlydte stemning kogte over mindre end to minutter senere, da Tetê, som netop havde leveret en assist til reduceringen, modtog bolden fra Wilfried Zaha i det københavnske felt, inden brasilianeren satte indersiden på bolden og skruede den forbi Grabara.

Galatasaray havde for alvor fået løveblod på tanden, og tyrkerne iværksatte et sandt stormløb mod FCK-feltet. Det ellers velspillende FCK-mandskab fik dog en trøstepræmie i form af et enkelt point med hjem til København, som den 3. oktober er vært for et Champions League-brag, når Bayern München besøger den danske hovedstad.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER