Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Hvem skal kæmpe om Ballon d’Or i 2024?

Messi og Ronaldo er nu endegyldigt fortid i europæisk fodbold, og er trådt ned på markant lavere hylder i henholdsvis Saudi-Arabien og USA. Men hvem skal så duellere om titlen som verdens bedste fodboldspiller i 2024? Få en række bud på det herunder.
Cristiano Ronaldo er blevet gemt væk i den saudiarabiske liga. Messi er på vej til MLS i USA. Karim Benzema er trådt i Ronaldos fodspor til Saudi-Arabien. Så hvem er det, der skal konkurrere om titlen som verdens bedste fodboldspiller i fremtiden, nu hvor sidste års Ballon D’or-vinder samt de to mangeårige duellanter om titlen, Messi og Ronaldo, er ude af billedet.

Det har det engelske medie BBC Sport givet nogle perspektiver på. Med Messis VM-triumf i 2022 forventer mange, at han løber med Ballon D’or-titlen i år, så mediet har i stedet skruet tiden et år længere frem, hvor kandidaterne til titlen er noget mere oppe i luften. Så hvem er det, der ser stærkest ud i øjeblikket? Hvem er de mulige arvtagere på den europæiske tophylde i de kommende år?

Jude Bellingham (Real Madrid)
Kongeklubbens gigantiske indkøb har på alle måder en lys fremtid foran sig. Den dynamiske engelske midtbanespiller kan snart fejre sin blot 20-års fødselsdag, og er trods sin unge alder en af de største samtaleemner i fodboldverdenen.

Det blev til 14 mål og syv assist for ham hos Dortmund i denne sæson, hvor han tilmed også vikarierede som anfører tilbage i oktober. Han er desuden blevet fast inventar på det engelske landshold. Det er dog formentlig en postgang for tidligt til, at han for alvor kan konkurrere om Ballon D’Or-titlen, men Bellingham er i den grad fremtidens mand.

Erling Haaland (Manchester City)
Fænomenet Haaland har taget Premier League med storm, da han allerede i sin første sæson tog topscorerrekorden fra Alan Shearer og Andy Cole, og bombede hele 36 kasser ind. Desuden vandt den blot 22-årige nordmand ”The Treble” med City, og de imponerende titler på både individuelt- og holdplan gør ham til Messis nok skarpeste konkurrent om Ballon D’Or allerede i 2023.

Haaland har desuden allerede scoret hele 229 mål i karrieren, og Cristiano Ronaldos ellers svimlende rekord på 837 mål virker på ingen måde uopnåelig for den ustoppelige angriber. Hvis målmonstret kan ramme bare tilnærmelsesvis de samme bedrifter i næste sæson, er han et overordentligt godt bud på en Ballon d’Or-vinder i 2024.

Vinicius Jr (Real Madrid)
Vinicius har sammen med sidste års Ballon D’Or-vinder Karim Benzema været en af de bærende kræfter i offensiven hos madrilenerne i en længere periode. Brasilianeren med de fantastiske en-mod-en-færdigheder bliver med Benzemas afgang nu den ubestridte stjerne i den spanske hovedstadsklub.

Han lavede hele 23 mål og 21 assists i alle turneringer i denne sæson, og hvis han kan lægge yderligere på samt være en af de afgørende spillere i kampen om titlerne næste sæson, så vil Vinicius helt sikkert også være en bejler til titlen som verdens bedste fodboldspiller i 2024.

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
Den franske angrebsstjerne bragte næsten egenhændigt VM-trofæet til hjemlandet i 2022, hvor han lavede et hattrick i finalen. Men i PSG har han ikke været i stand til at løfte holdet til Champions League-succes endnu. Hans fremtid i Paris er desuden nok engang blevet et diskussionsemne, da han for nyligt meldte ud, at han ikke ville forlænge sin kontrakt til yderligere end år 2024, som han ellers havde muligheden for.

Der spekuleres derfor igen i, om det er denne sommer, Mbappé skifter til en klub, hvor han kan formå at hæve Champions League-trofæet. Hvis det skulle lykkedes, er den 24-årige franskmand også et meget kvalificeret bud på en Ballon D’Or-vinder i 2024.

Neymar (Paris Saint-Germain)
Et måske for mange overraskende bud på en Ballon D’Or-vinder fra BBC Sport. Men han blev i en længere årrække spået til at være den næste bejler til trofæet, når Messi og Ronaldos niveau ville aftage.

Brasilianeren har stadig et ekstremt højt topniveau, og udlignede til VM sidste år Pelés alletiders målrekord for Brasilien, da han scorede sit landskampsmål nummer 77 for sydamerikanerne. Og hvem ved om han, hvis han bliver i PSG kan blomstre, nu hvor Messi er væk, og Mbappé også rygtes væk?

Hvem er jeres favorit til titlen i 2024?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER