Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Danmark: Superligaen
FT
3 - 3
(0 - 2)
AGF
Brøndby
K. Yakob (37), J. Duin (74), P. Mortensen (81), J. Duin (85)
O. Omoijuanfo (11), J. Radošević (38), M. Kvistgaarden (67), K. Mensah (80)
Niklas Gerster

AGF sikrede sig bronzen efter kæmpe rutsjebanetur

AGF var døde og begravede, da de var nede med 0-3 imod Brøndby. Men et magisk comeback sendte i sidste ende bronzen til det aarhusianske. To røde kort, et kontroversielt straffespark samt en uventet hollandsk målhelt grundlagde det vilde 3-3-comeback på Ceres Park.
Havner bronzemedaljerne i Aarhus eller i Viborg? Det ville vi få svar på denne søndag eftermiddag, hvor den sidste spillerunde i Superligaens mesterskabsspil blev afviklet. På et udsolgt Ceres Park skulle ligaens aktuelle tredjeplads fra AGF forsøge at bringe medaljerne til Aarhus imod Brøndby.

Kampens betydning var også til at se iblandt AGF-spillerne, som indledte opgøret nervøst med flere fejlpasninger. Gæsterne fra Brøndby som på forhånd vidste, at de enten ville havne på en relativt betydningsløs femte eller sjetteplads spillede omvendt med god energi og frihed.

AGF’s startnerver blev straffet i det 10. minut, hvor de blev ramt på en omstilling. Mathias Kvistgaarden, Hakon Evjen og Ohi Omoijuanfo lavede et fint samspil inden sidstnævnte scorede på en tværpasning fra Kvistgaarden. Den værst tænkelige start for medaljeaspiranterne og AGF-forsvaret så også ekstremt passive ud i denne sekvens.

Med målet var AGF således aktuelt dumpet ned på 4. pladsen, da den stadig stod 0-0 imellem Viborg og FC Nordsjælland, hvorfor Viborg ville være et point foran AGF. Scoringen fik dog AGF til at vågne lidt igen, da Brøndby stillede sig lavere på banen, hvilket gav AGF mere ro på kuglen.

”De Hviie” havde dog alligevel meget svært ved at finde gennembrud, og det var kun sporadisk, at hjemmeholdets normale dåseåbnere Mikkel Duelund og Gift Links gav Brøndby-forsvaret noget at forholde sig til.

Men bedst som AGF begyndte at finde deres fødder, gik det fra slemt til værre for aarhusianerne. Kevin Jakob mistede skidt bolden tæt foran mål, hvorefter han trak håndbremsen, og frarøvede Nicolai Vallys en oplagt scoringsmulighed. Det udløste en rød billet til svenskeren.

AGF var dermed reduceret til 10 mand, og selvom man troede, at tilstanden ikke kunne blive slemmere, så bragede Josip Radosevic det efterfølgende frispark flot i mål. 0-2 og nu skulle AGF virkelig håbe på målnyheder i Farum i anden halvleg, hvis bronzemulighederne skulle holdes i live.

AGF skulle udover et mål til FC Nordsjælland håbe på at stoppe blødningen, da et mål mere imod ville give dem en dårligere målscore end Viborg. Derfor jagtede AGF ikke febrilsk et comeback, og starten af anden halvleg forløb roligt.

Men i det 67. minut viste Brøndby så atter den offensive klasse, da Mathias Greve lavede en fiks frispilning i dybden til Mathias Kvistgaarden, som bankede 3-0-scoringen ind i det lange målhjørne. Nu så det virkelig sort ud for ”De Hviie.”

Men ud af det blå opstod der så pludselig spænding om bronzen på Ceres Park igen. Felix Beijmo smed et drilsk indlæg i feltet, som strøg hele vejen over i venstresiden, hvor der kom en scoring fra en noget uventet kant, da Jelle Duin stod klar, og bankede kuglen fænomenalt op i krogen til 1-3 i det 74. minut.

Og som om der ikke var dramatik nok, fik AGF så pludselig tildelt et højst kontroversielt straffespark. Kevin Mensah clearede en bold væk på stregen, hvor der blev appelleret for hånd på bolden. Øjensynligt lignede det skulderen, men dommeren valgte efter et VAR-tjek at dømme straffe.

Dommen udløste af den grund også et direkte rødt kort til Mensah, så nu havde begge mandskaber pludselig 10 mand på banen. AGF-topscoreren Patrick Mortensen skulle tage sig af sparket, og han var sikkerheden selv, og bragede 2-3-reduceringen i netmaskerne i det 81. minut.

Scoringen bragte tribunerne i kog, og tilskuerne kunne atter dufte bronze igen. Og med hjælp fra lægterne fuldendte AGF sensationelt comebacket fire minutter senere, hvor Duin nok engang indtog den store helterolle. Frederik Tingager fandt ham i feltet, og hollænderen sendte klinisk udligningen ind, hvilket udløste kæmpe jubel på Ceres Park.

Målet betød nemlig, at AGF nu var kravlet tilbage på førstepladsen, men bronzespændingen var i den grad stadig intakt, da stillingen stadig var 0-0 i Farum, hvor et mål til Viborg i stedet ville give dem bronzen.

Der var lagt op til en hektisk slutfase og bronzeafgørelse, som ikke blev mindre af de lange syv minutters tillæg. AGF-spillere på bænken sad samtidigt med telefonen fremme, så de på neglebidende vis kunne følge tingenes tilstand i Farum

Opgøret i Aarhus blev blæst af, og endte 3-3. Det gav kortvarig jubel på stadion, hvorefter der blev trukket luft ind, da folk afventede slutfløjtet i det nordsjællandske. Det store jubelbrøl kom dog få øjeblikke senere, da det viste sig, at opgøret i Farum endte 0-0.

Dermed endte bronzen efter en gigantisk følelsesmæssig rutsjebanetur i Aarhus, selvom AGF virkelig havde været helt nede i sækken. Brøndby slutter på 5. pladsen, og Viborg må nøjes med 4. pladsen. De grønklædte midtjyder skal nu i stedet kæmpe om europæisk deltagelse imod ærkerivalerne fra FC Midtjylland næste fredag.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER