Fodbold nyheder

Busquets nævner sine mulige afløsere i Barca

Af Jonas Corap

34-årige Sergio Busquets stopper i klubben til sommer, og han har nu peget på sine mulige afløsere i klubben.
Article image
Ritzau-Scanpix
Sergio Busquets har valgt at stoppe i FC Barcelona efter 15 år på klubbens førstehold, selvom Barcelona-cheftræneren Xavi prøvede at overtale ham til at blive. Busquets er ikke ligefrem den letteste spiller at erstatte, da han i mange år har haft en vital betydning for klubben med sin unikke spillestil. Midtbanespilleren har dog overfor Mundo Deportivo nævnt to mulige kandidater, som han mener minder mest om hans stil:


- Jeg ved, at der er meget snak om spillere som Rodri og Martin Zubimendi. De er meget gode spillere, og de er måske de spillere som passer bedst til klubbens DNA, og med stilen som er ønsket her, men de spiller for andre hold, som de er ejet af. Jeg har mødtes mindre med Zubimendi, men jeg har set ham, når han har spillet med Spaniens U-21-landshold, og fordi vi har mødt hinanden i ligaen og i cuppen. Jeg tror de er spillerne som bedst matcher klubbens DNA, og dem som vil kunne gøre den største forskel. Når man ønsker at købe spillere med en mere fysisk profil eller en lidt mere defensiv, eller man kan også hente en spiller med en helt anden stil, og så lade ham tilpasse sig.

Selvom både Zubimendi og Rodri har været kædet sammen med Barcelona så skulle Joshua Kimmich dog være højere på ønskelisten. Dog er Busquets ikke begejstret for tyskeren i klubben, hvor han i stedet peger på Nico Gonzalez, som i øjeblikket er udlejet til Valencia, som også vil være en mere økonomisk ansvarlig beslutning:

- Det er lidt anderledes. Det er tysk fodbold. I sidste ende så behøver man ikke at hente en med samme DNA. Vi har også spillere i klubben. Vi har Nico som er på lån, og som jeg synes har gjort det godt, selvom han har manglet en del kontinuitet, men han er meget talentfuld. Der er mange betingelser, og vi bliver nødt til at give muligheden til folk fra eget akademi, unge spillere. Finansielt ved du, at du ikke kommer til at betale de summer, som markedet dikterer i dag. Der er også spillere som forstår klubben og spillestilen.

Barcelonas vej til en erstatning for Busquets virker besværlig, da klubben har et meget stramt økonomisk budget. Selvom Busquets nævner Rodri som en mulig afløser så virker det ikke realistisk, da hans kontrakt med Manchester City først udløber i 2027.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik