Milan
O. Giroud (40)
Daniel Fisker

AC Milan besejrede "Den Gamle Dame" i kedsommelig storkamp

Der var meget på spil i søndagens kamp mellem Juventus og AC Milan, men opgøret var kun periodevis spændende.
Gæsterne fra Milano pressede på i kampens begyndelse, og selvom AC Milan havde flere tilløb til chancer i kampens første kvarter, så var det Juventus, som kom frem til den første, store chance i kampen, da Cuadrado skar ind i banen og prøvede lykken fra distancen, men Maignan formåede at bokse bolden væk.

Juventus kom også frem til den næste chance i kampen, og her formåede Di Maria ikke at ramme indenfor målrammen fra 7-8 meters afstand. Kean opsnappede til at starte med en aflevering, inden han satte sin argentinske holdkammerat i scene – men forgæves.

Storkampen udviklede sig til en rodet – og kedsommelig – affære uden de store chancer, indtil Giroud tog sagen i egen hånd. Calabria var sluppet fri på sin højre kant, og herfra sendte han et indlæg i retning af Giroud, som slap fri af sin oppasser, inden han sendte et indlæg bagud – forbi Szczesny – og ind i målet ved fjerneste stolpe.

I starten af anden halvleg begyndte Juventus’ presspil så småt at fungere, hvilket periodevis fik AC Milan-forsvaret til at gå i panik, men disse periodevise panikanfald resulterede foreløbig ikke i en udligning for ”Den Gamle Dame”.

Da der var spillet godt og vel en time af søndagens sene Serie A-kamp, rystede Juventus-træneren Allegri sin spillerpose og sendte Paredes og Milik på banen i stedet for Kostic og Di Maria, og 10 minutter senere blev Kean udskiftet til fordel for den unge angriber Iling Junior.

Juventus fortsatte jagten på en udligning, men i lange perioder svigtede koncentrationen øjensynligt for ”Den Gamle Dame”, som sjældent formåede at sætte angreb sammen, og når angrebene løb ud i sandet, fik AC Milan-spillerne ofte mulighed for at sammensætte kontraangreb – også uden held.

I tillægstiden var det dog Juventus, som var uheldige, da Danilo på klos hold havde mulighed for at sende en flugter i netmaskerne, men på trods af den korte distance til målet, kom der alligevel en AC Milan-forsvarer i vejen for skudforsøget.

Der resterer nu én spillerunde af Serie A-sæsonen, men med søndagens sejr sikrede AC Milan sig at skulle deltage i Champions League i den kommende sæson. Juventus må – som det ser ud nu – tage til takke med 7. pladsen, hvilket i første omgang giver adgang til Conference League-kvalifikationen. Det er dog fortsat muligt for ”Den Gamle Dame” at slutte sæsonen på 5. eller 6. pladsen, som giver adgang til Europa League-gruppespillet.