L. Martínez (74)
Mads Emil Klovborg

Inter booker den første finaleplads i dette års Champions League

Det lykkedes aldrig rigtig for AC Milan at skabe spænding i kampen.
Det skulle afgøres hvem af de to Milano klubber, AC Milan eller Inter, som skulle deltage i dette års Champions League-finale. I det første opgør lignede Inter det stærkeste hold og vandt kampen 2-0. De havde dermed en stor fordel og det ene ben placeret i finalen inden aftenens returopgør.

Kampens begyndelse bar præg af at ingen af holdene ville satse det store fra start af. Bolden befandt sig mest på midten af banen og chancerne forblev ved flere langskudsforsøg. Begge hold investerede godt i duellerne og forsøgte at tilkæmpe sig spillet.

Efter 10 minutter tog AC Milans italienske midtbanespiller Sandro Tonali sagen i egen hånd, og driblede udenom Inters Matteo Darmian. Han fortsatte sit løb ind i feltet mod baglinjen, hvor det lykkedes at få sendt en god aflevering skråt bagud. Her fandt afleveringen offensiv-spilleren Brahim Diaz helt umarkeret, men han lykkedes ikke med at få nok kraft i skuddet til at kunne udplacere Andre Onana inde i målet hos Inter. Flot redning, men her skulle Diaz have bragt Milan foran 1-0.

Spillet fortsatte med at foregå på midtbanen, nu med en del fejlafleveringer og spilstop. Inter så mest komfortable ud med spillets gang, mens Milan havde svært ved at få sat flere fremadrettede afleveringer sammen.

Langsomt begyndte Inter at vinde kampen på midtbanen og satte sig på spillet. De store chancer udeblev, mens fans af de blåstribede følte, at Milan var heldige med at slippe for et par gule kort til hhv. Sandro Tonali og Davide Calabria for at stoppe optræk til chancer.

Den helt store stjerne hos AC Milan, portugisiske Rafael Leao, var tilbage i startopstillingen til kampens opgør. Kantspilleren fik ikke rigtig vist sine talenter frem, hvor det mest blev til afleveringer på tværs eller tilbage i banen. Men efter 37. minutter glider en forsvarsspiller fra Inter og Leao kunne for første gang sætte fart mod mål. Det lykkedes ham at komme fri i venstre side af feltet og få afsluttet fra en spids vinkel, men bolden gik snært forbi den fjerne stolpe.

Stillingen var 0-0 til pause, hvilket betød, at Milan mindst skulle score to mål i anden halvleg.

Efter pausen havde Milan meget svært ved at få tempo i spillet mod et velorganiseret forsvar fra Inter, det mest af alt lignede et hold der ville forsvare sin 2-0 føring fra første kamp og satse på kontramuligheder. Det mest interessante de første 20. minutter af anden halvleg var vel sagtens et gult kort til Milans forsvarsspiller Malick Thiaw for at stoppe en kontra.

Dødsstødet til AC Milans håb omkring en finaleplads i Champions League kom efter 73. minutter da Romelu Lukaku og Lautaro Martinez med simple korte afleveringer finder hinanden i Milans felt. Lukaku formår at spille Martinez fri og han bankede bolden ind via den forreste stolpe. 1-0 i kampen og 3-0 sammenlagt til Inter over Milan.

Resten af kampen forløb uden at Milan formåede for alvor at sætte Inter under pres. Kampen ender 1-0 og dermed er Inter det første hold som kan booke en plads i dette års Champions League-finale med en samlet sejr på 3-0 over bysbørnene fra AC Milan.