Frankrig
B. Pavard (50)
Daniel Fisker

Frankrig sled sig til sejr i Irland

Der blev ikke levnet mange chancer til Frankrig, men den ellers udskældte højreback, Benjamin Pavard, skulle kun bruge én chance.
Frankrig var foran 2-0 mod Holland, da der var spillet otte minutter, og det var også på dette tidspunkt i mandagens EM-kvalifikationskamp i Irland, at ”Les Blues” spillede sig frem til kampens første store chance, da det irske forsvar blev splittet fuldstændig ad.

Selvom værterne blev løbet over ende, fik de dog tid til at samle tropperne og afværge en tidlig fransk føring. Da der var spillet et kvarter af mandagskampen i Dublin, var de franske superstjerner på spil igen, men også denne gang formåede den irlandske tremandsbagkæde at sætte franskmændene stolen for døren.

Irerne var kommet fint fra start, og cirka halvvejs igennem første halvleg begyndte de undertippede værter at røre på sig. Et irsk kontraangreb tvang Pavard til at trække i nødbremsen og indkassere et gult kort.

Det irske spil fungerede godt på irernes venstreside – hos Atlético Madrids venstreback – og irerne formåede igennem hele første halvleg at holde franskmændene stangen, men tempoet var så højt, så det var tvivlsomt, om de undertippede irere kunne udholde yderligere 45 minutters spil.

Det skulle vise sig, at irerne kun formåede at holde stand i fem minutter af anden halvleg, før Pavard, der var bænkevarmer under hele VM-slutrunden, stemplede højrebacken ind ved at opsnappe en dårlig aflevering fra Cullen, hvorefter han kunne sende bolden ind under overliggeren.

Irland forsøgte dog at svare igen, hvilket resulterede i en eskalerende opbakning fra de fremmødte på Aviva Stadium, og selvom Irlands helt store angrebshåb, Brighton-angriberen Ferguson, blev udskiftet efter 65 minutters spil, fortsatte Rotherhams højrekant, Ogbene, med at vise særdeles positive takter.

Både Irland og Frankrig var dog tilsyneladende indstillede på at spille tålmodigt, da stadionuret passerede 60 minutter. Irland forsøgte at spille sig frem til en udligning, mens franskmændene formåede at holde fast i bolden, når de fik den, mens de prominente gæster også kendte deres besøgelsestid.

Derfor var indskiftede Diaby tæt på at kunne fordoble franskmændenes føring, hvilket kun blev forhindret af en fremragende redning fra Bazunu, hvorefter det var Rabiots tur til at teste Southampton-målmanden med et langskud.

Hen imod kampens slutning begyndte spillet at bølge frem og tilbage. Irerne og de irske fans kunne tilsyneladende lugte point, da Ogbene drev spillet frem ad banen og tilkæmpede sig det første af fire hjørnespark, irerne blev noteret for i kampens sidste 10 minutter.

Mere end 50.000 tilskuere var til stede på Aviva Stadium mandag aften, og der gik et brøl af ærgrelse gennem tilskuerne, da Collins hovedstød, som havde kurs mod netmaskerne og altså lignede en udligning, blev holdt ude af målet af en fantastisk Maignan-redning.

Denne aktion skulle vise sig at blive den sidste i kampen, hvorfor et hårdt kæmpende irsk mandskab altså måtte forlade banen som tabere. Frankrig kan til gengæld glæde sig over at have gjort rent bord – og at have holdt målet rent – i de første to EM-kvalifikationskampe.