C. Johansson (82), A. Kamara (87)
M. Duelund (45), P. Mortensen (53)
Henrik Varbøl Andersen

Röslers tropper sikrede mesterskabsslutspillet med sjælden sejr i lokalbrag

AGF vinder sjældent i Randers, men mon ikke de husker denne sejr, da det sikrede dem en plads i slutspillet i sæson 2022-23.
Før kampen var Thomas Thomasberg klar i mælet omkring Randers gameplan mod AGF i et afgørende slag om top-6. Direkte spil og action i de århusianske gæsters felt, var devisen fra Randers chefen, og indenfor de første fire minutter havde hjemmeholdet savet høje bolde frem mod AGF-defensiven, dog uden nævneværdige chancer til følge.

Banen var sand for dyd heller ikke en Superliga-kamp værdig. Det kan godt være, at hjemmeholdet kaldes de blå heste, men det er lige før, at travbanen i Århus har et kønnere underlag. Det eneste positive, at sige var vel, at den trods alt var lige ringe for begge hold.

Randers startede godt og aggressivt, mens gæsterne tiltvang sig flere standard situationer i og omkring hjemmeholdets felt. Ingen af holdene var dog særligt skarpe, så chancerne udeblev. Hjemmeholdet forfaldt herefter til en række hårde frispark, som gav gult til både Carl Johansson og Björn Kopplin.

Hjemmeholdets primitive men forståelige taktik holdt kun i den første halve time, hvor efter det var "De Hvie", som tog over. Det var derfor ganske fortjent, at den hjemvendte søn Mikkel Duelund fra kanten af feltet hamrede Uwe Röslers tropper i front, og sendte de gæstende fans i ekstase i regnen i overtiden af første halvleg.

Frustrationerne hos Thomasberg måtte være store, og de blev ikke mindre efter 53 minutter, da indskiftede Adam Anderssons tilbagelægning blev opsnappet af Patrick Mortensen. Randers-målmand Patrik Carlgren kom for sent og klart straffe til AGF. Det udnyttede kaptajn-Mortensen sikkert og sendte AGF mod top-6 og sig selv i front på topscorerlisten.

Det var svært at se hvordan Randers nu skulle komme tilbage i et opgør, hvor gæsterne sad solidt på tingene. Med et kvarter tilbage havde hjemmeholdet såmænd kun haft et forsøg mod AGF´s otte i anden halvleg, og dermed var der ikke meget aktion i gæsternes felt, som Thomasberg ellers havde ønsket det.

Med otte minutter igen blev tingene ikke nemmere for ”hestene”, da Carl Johansson ikke ligefrem lignede en mand, der var klar over, at han allerede havde et gult kort. Han satsede det hele i en glidende tackling mod Sigurd Haugen, men bolden så han ikke, og han høstede Haugen og fik sit andet gule og marchordre.

126 clean sheet står den tidligere Brøndby-målmand Mogens Krogh noteret for, og den rekord jagter AGF-målmanden Jesper Hansen med sine nuværende 125, men det blev ikke i denne runde det skete, da Alhaji Kamara kom først på et hjørnespark og sendte 1-2 målet ind, og dermed liv i kampen igen.

Der var panik i AGF-lejren, men de holdt hele vejen hjem, og sikrede dermed endegyldigt top-6 inden den sidste runde. Uwe Rösler smed sig ned i det tekniske felt, som han efterhånden havde travet op til en ren mudderpøl, mens AGF-spillerne stormede ned for at fejre sejren med fansene.

Dermed må Randers, Brøndby, Silkeborg, OB og FC Midtjylland kæmpe om de to sidste pladser i slutspillet, når Superligaens grundspil afsluttes på søndag.