T. Salquist (64), L. Engel (90)
E. Marcondes (41)
Anders Mathiasen

SIF vandt El Plástico efter vanvittigt comeback

Det var Superligaens mest velspillende hold, der søndag eftermiddag på et solbeskinnet JYSK Park krydsede klinger i sæsonens andet El Plástico. FC Nordsjælland jagtede endnu en sejr i deres mesterskabsjagt, mens SIF stadig ventede på at hive forårets første sejr i hus. Begge hold havde dermed alt at spille for, og der ventede derfor en kamp fyldt med energi og nerve.

Målet til 1-0 faldt efter 40 minutters spil. Det var udeholdet fra FC Nordsjælland, der fortjent bragte sig i front på et mål af Emiliano Marcondes. Målet faldt fortjent til udeholdet efter man igennem det meste af 1. halvleg havde presset hjemmeholdet fra Silkeborg voldsomt. Man var ikke kommet frem til større chancer, men man havde gjort livet tilstrækkeligt surt for hjemmeholdet, og det udmøntede sig til sidst i et mål til 1-0, hvilket også var stillingen ved pausen, efter en ellers lige 1. halvleg, men hvor FC Nordsjælland havde haft overtaget.

20 minutter inde i 2. halvleg fik Silkeborg IF bragt balance i regnskabet, da Tobias Salquist efter et hjørnespark kunne lægge bolden ind forbi Andreas Hansen i FCN-målet. Målet faldt efter en periode, hvor hjemmeholdet for første gang i opgøret havde fået fat i kampen og tilkæmpet sig et par hjørnespark. 1-1 stod der dermed på JYSK Park.

Med godt 15 minutter tilbage af opgøret faldt bolden for fødderne af SIF-angriber Tonni Adamsen på kanten af Nordsjælland-feltet. Adamsen tog bolden til sig og trykkede hurtigt af, men en stor redning fra Andreas Hansen i FCN-målet betød, at SIF-angriber ikke kunne bringe hjemmeholdet i front. 1-1 stod der på JYSK Park med omkring et kvarter tilbage af et opgør, hvor hjemmeholdet havde fået bedre fat i opgøret end man havde tidligere.

I dommerens anbsolutte tillægstid lykkedes det hjemmeholdet fra Silkeborg IF at hente sejren over Superligaens tophold fra FC Nordsjælland. Det skete da SIF-backen Lukas Engel smadrede bolden på overliggeren. I første omgang lignede det ikke et mål, men kampens dommer signalerede, at der var mål til SIF. Silkeborg IF vandt dermed sæsonens andet El Plástico med 2-1 efter et vildt comeback, hvor SIF længe lignede tabere men endte som vindere.