B. Saka (16), O. Zinchenko (61), Martinelli (90)
Torsten Brix

Flere Arsenal-fejl i flot comeback…

Mikel Artetas ”Young Guns” men kom tilbage i kampen to gange imod Aston Villa.
Onsdag aften tabte Arsenal med 1-3 til Manchester City efter solide fejl fra Gabriel og Takehiro Tomiyasu, men ugen sluttede ikke der for det gavmilde London-hold. I den tidlige lørdagskamp imod Aston Villa fortsatte Arsenal med at lave kostbare fejl.

Først mistede Oleksandr Zinchenko bolden og det blev kostbart, for få sekunder senere sparkede den formstærke Ollie Watkins bolden ind i den anden ende af banen. Meget bedre så det ikke ud efter en halv times spil, hvor Granit Xhaka forsømte at sparke bolden væk, inden Philippe Coutinho scorede til 2-1. Imellem de to Villa-mål scorede Bukayo Saka, efter Tyrone Mings slet ikke fik headet bolden korrekt væk.

Så en kamp med masser af fejl i de første 45 minutter, hvor man sagtens kunne se, at Arsenal har Premier Leagues yngste trup med en gennemsnitsalder på 24 dage og 255 dage. Fejlene fortsatte for det unge hold, der også så passive og trætte ud. Måske ikke så mærkeligt eftersom Arsenal klart er det hold i Premier League, der har lavet færrest ændringer i deres startopstillinger - blot 16 gange havde de inden opgøret fået en ny mand i startopstillingen. Til sammenligning har modstanderen Aston Villa lavet 41 og Chelsea har lavet flest med 70 ændringer.

En af Arsenals unge spillere – Eddie Nketiah – havde efter en times spil et hovedstød på overliggeren, men kort efter gjorde Zinchenko skaden god igen ved at udligne til 2-2 på en flad afslutning efter et hjørnespark. Målet blev scoret på den tidligere Arsenal-keeper Emiliano Martinez, der igennem hele kampen var voldsomt tidsudtrækkende.

Med ti minutter igen slog Villa et kontraangreb som indskiftede Leon Bailey sendte på overliggeren, men i den periode af kampen misbrugte Martin Ødegaard kampens klart største chance – efter nok en stor fejl i defensiven. Men i overtiden kom kampens detalje, da nyindkøbte Jorginho lavede sit første Arsenal mål. Via overliggeren og ryggen af Martinez endte i mål til 3-2 inden indskiftede Gabriel Martinelli lukkede til 4-2 i overtiden.

Inden kampen havde Arsenal tabt to af de sidste tre kampe, som de har spillet på Villa Park. Det gjorde de ikke denne, men ”The Gunners” kom bagud to gange i et flot comeback…