Fodbold nyheder

Saudi-Arabien: Pro League
Mrsool Park
FT
1 - 0
(1 - 0)
Al Nassr
Al Ittifaq
Talisca (31)

Positiv Ronaldo fik fuld spilletid i debutsejr

Af Daniel Fisker

Cristiano Ronaldo kom ganske vist ikke til fadet i sin debut i Saudi Professional League, som endte med en sejr Al-Nassr. Nyankomne Ronaldo kom dog i fokus for sin attitude på banen i den saudiarabiske hovedstad.
Article image
Det startede som en højspændt affære, da Al-Nassr – med Cristiano Ronaldo i startopstillingen – tog imod Al-Ettifaq. Tacklingerne var mange i kampens første minutter, indtil Ronaldo efter et kvarters spil appellerede for et straffespark, som den portugisiske superstjerne dog ikke fik.


Ronaldo havde svært ved at påtage sig sin rolle i kampen. Han var flittig til at opmuntre sine holdkammerater, som blev hjulpet på vej – selv efter katastrofale afleveringer.

Dagens mand i skysovs i den saudiarabiske hovedstad steg til vejrs efter en halv times spil, hvor han forsøgte at møde et vidunderligt indlæg fra Abdulmajeed Al Sulaiheem. Det lykkes dog ikke for portugiseren, hvorfor bolden havnede hos Anderson Talisca, som bragte Al-Nassr i front.

Selvom den debuterende Ronaldo var selvskrevet til en hovedrolle i dagens sene opgør i Saudi-Arabien, og scorede to mål i midtugens opvisningskamp mod Paris Saint-Germain, så blev han søndag aften overstrålet af målscoreren Talisca.

Det blev ikke bedre for Ronaldo i anden halvleg, hvor han ikke havde meget kontakt med bolden i de første minutter af anden halvleg. Han forsøgte sig med et ambitiøst skudforsøg, som resulterede i et hjørnespark, mens han – i de døende minutter af første halvleg – forsøgte sig med sit første frisparksforsøg i Saudi Professional League, som dog røg langt over målet.

Al-Ettifaq havde ganske vist ikke meget at byde på i kampens første time, men gæsterne i Riyadh formåede alligevel at vidde fra sig, inden initiativet blev genvundet af Al-Nassr. Ronaldo forsøgte øjensynligt at genoplive sin storhedstid, da han hoppede knap 2,5 meter op i luften og forsøgte sig med et saksespark… som dog resulterede i et frispark til Al-Ettifaq.


Al-Ettifaq fortsatte med at banke på i kampens afslutning, men gåpåmodet i forhold til at jagte en udligning blev afløst af vrede over samtlige af dommerens beslutninger. Denne frustration udnyttede Al-Nassr til at køre sejren hjem.

Ronaldo startede dermed sit saudiarabiske eventyr med en sejr, mens Al-Nassr er tilbage på førstepladsen i Saudi Professional League med et point – og en kamp i baghånden – ned til Al-Hilal på andenpladsen. Ronaldo var dog dagens mand i skysovs, og den portugisiske superstjerne var som forandret. Positiviteten kunne man ikke pille af Ronaldo, som dog foreløbig har åbningen af sin saudiarabiske målkonto til gode.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik