W. Weghorst (83), W. Weghorst (90), D. Dumfries (128)
N. Molina (35), L. Messi (73)
Stefan Tonim Nielsen

Messi et skridt nærmere VM-guld efter intest opgør

Det var en intens affære, da de to tophold, Argentina og Holland, tordnede sammen i kvartfinalen til VM. Kampen skulle helt til straffesparkskonkurrence, før Argentina kunne kalde sig vindere.

Stemningen var høj og tribunerne farvet lyseblå og orange, da spillerne trådte ind på Lusail Stadion i Qatar. Argentina mødte fredag aften Holland i en skæbnesvanger kvartfinale. Messis drøm om VM-guld var på spil, da argentinerne gik i krig med de orange-klædte hollændere.

De første 30 minutter af kampen gik langsomt over, da der kun opstod to skud, begge udenfor målrammen. Det var indtil Messi brød igennem det hollandske forsvar med en aflevering, der om noget viste den argentinske kaptajns overblik. Molina modtog bolden og placerede den sikkert forbi den hollandske målmand, Andries Noppert. Med denne assist udlignede Messi Maradonas gamle rekord, hvor han nåede at lave otte assist i VM-sammenhæng. En rekord der indtil videre må deles mellem de to argentinske legender.

Få minutter inden halvlegen blev fløjtet af, udviklede kampen sig til en mere fysisk kamp, da Holland og Argentina skiftevist begik frispark og pådrog sig gule kort. I løbet af de sidst minutter af første halvleg blev fire kort uddelt, og stemningen på slagmarken spidsede til mod halvlegsfløjtet.

Starten på anden halvleg var en stille affære, hvor Argentina holdt tungt på bolden. Det var indtil 70. minut hvor Dumfries på klodset vis fik lagt argentinske Acuña ned i yderkanten af feltet. Dette resulterede i et stensikkert straffespark af Messi, der fik bragt Argentina tættere på en semifinale.

I løbet af de sidste ti minutter fik Holland dog lagt et slag ind, da nyindskiftede Steven Berghuis sparker et præcist indlæg ind i panden på nyindskiftede Wout Weghorst, som udover et gult kort fra bænken også kunne tilskrive sig et mål.

Mod slutningen af kampen, dominerede utallige gule kort og frispark. Langt ude i overtiden fik, hvad der lignede en gennemtrænet frisparksrutine, Holland foran, da Koopmeiners på uventet vis afleverede bolden til Weghorst, som scorede sit andet mål i kampen. Kampen gik af den grund i forlænget spilletid, i hvad der var garanteret at blive en intens slutning på opgøret.

Gule kort og frispark var også et gentagende tema i den forlængede spilletid. Det var indtil de 120 minutter var gået, og kampen måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence. Her vandt Argentina 3-4 og går dermed videre til semifinalen.

Fire mål, straffesparkskonkurrence og hele 14 gule kort (Acuña, Timber, Romero, Weghorst, Depay, Martinez, Berghuis, Paredes, Van Dijk, Messi, Otamendi, Bergwijn, Montiel og Pezzella) forklarer topopgøret i kvartfinalen mellem Holland og Argentina.

Beskrivelsen af kampen som en krig, viste sig ikke at være så langt fra virkeligheden, som man skulle have troet. På trods af den høje mængde gule kort, slår det dog ikke rekorden for flest kort i en VM-kamp. Rekorden blev i 2006 sat af Holland og Portugal, hvor der blev uddelt fire røde og 16 gule kort. På trods af ikke at slå rekorden, vil kampen stadig blive husket som et historisk opgør.

I sidste ende fik Argentina dog overhånden, da de fik tilkæmpet sig en svær sejr i et hårdt opgør. Med sejren er Messi nu et skridt nærmere det længe ventede VM-guld.