Niklas Gerster

Duen Richarlison – Hvad er historien bag den spøjse jubelscene?

Richarlisons "Duejubelscene" har fyldt på flere måder under VM. Men hvorfor laver han denne jubel? Få forklaringen her.
Tottenham-angriberen Richarlison har virkelig været varm for Brasilien under dette VM. Tre flotte scoringer har han lavet, og udover de flotte mål har han også fremvist sin signaturjubelscene, hvor han bevæger sig som en due. Jubelscenen har stjålet flere overskrifter, især da Richarlison udførte den sammen med flere holdkammerater samt landstræneren Tite.

Det brasilianske hold blev kritiseret for at håne deres modstander Sydkorea, som de slog 4-1, men denne kritik har de dog fejet af med, at jublen blot er udtryk for den brasilianske glæde ved at danse. Der er flere holdninger til situationen, men hvad er historien egentlig bag den iøjnefaldende fugle-jubel fra Richarlison?

Det har sportsradiostationen talkSPORT sat lup på. Vi skal tilbage til 2012 for at finde en forklaring, da Richarlison har udtalt, at dansen stammer fra den brasilianske popgruppe Os Perseguidores, som havde den med i en sang i 2012.

Richarlison begyndte at danse den derhjemme, og derefter begyndte alle ifølge ham at kopiere den. 25-årige Richarlison pointerer desuden selvtilfredst, at gruppen måske skylder ham lidt kredit for at bruge dansen:

- Jeg tror, at jeg har hjulpet bandets profil til at vokse på grund af jubelscenen.

Richarlison er blevet den foretrukne 9’er for Brasilien under dette VM, og han har nok set op til en anden tidligere stjerneangriber fra Brasilien – Ronaldo. Men nu viser det sig også, at inspirationen går begge veje. Se hvorfor i nedenstående klip:



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER