Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
3 - 0
(0 - 0)
Sevilla
FC København
Y. En-Nesyri (61), G. Montiel (90), G. Montiel (90)
D. Khotcholava (90)

Neestrup:
Han var decideret fremragende

Af Louis Andersen

18-årige William Clem modtager store roser for hans præstation mod Sevilla i Champions League.
Srecko Niketic/PA Images/Ritzau Scanpix
Srecko Niketic/PA Images/Ritzau Scanpix
18 år gammel og en enkelt pokalkamp for førsteholdstruppen. Det var det der stod ud for William Clems navn, da han sammen med FCK mødte Sevilla i Champions League. Men trods den begrænsende erfaring gik Clem direkte ind i startopstillingen i den afgørende kamp for københavnerne.


Den unge midtbanespiller er til daglig en del af FCK’s u19-hold, men endte som en af Jacob Neestrups 11 udvalgte, der i alt bød på seks teenagere, som er ny Champions League-rekord. Kampen endte med et 3-0-nederlag til danskerne, men der var stadig plads til en masse ros til de unge spillere og især Clem, der ifølge sin chef leverede ikke mindre end en fremragende præstation.

- Fremragende. Decideret fremragende. Rolig på bolden, og han gør egentlig bare det, vi har bedt ham om. Han bringer sine styrker i spil. Rolig på kuglen, kloge positioner hele tiden. Han tager ikke ét dårligt valg i forhold sin forberedelse i dag. Han spiller så enkelt, og det er positivt ment. Og så slår de sig på ham. Det var en fremragende præstation, lyder rosen fra Neestrup ifølge Ekstra Bladet.

Det er kun omkring en uge siden, at Clem debuterede på førsteholdet i en pokalkamp mod Hobro. Nu kan han så også prale af at have stpet foran spillere som Ivan Rakitic foran tusindvis af mennesker på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla. Clem selv havde også svært ved at tørre smilet af, selvom han samtidig var irriteret over, at det endte med et nederlag, hvor danskerne ellers havde flere gode chancer.

- Det var vildt. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Efter at have spillet kun en pokalkamp i Hobro, så var det vildt at starte inde i en Champions League, fortæller Clem.

- Jeg var da spændt inden. Da jeg fik det at vide (at han skulle starte inde, red.), gav det da lidt kriller i maven, men jeg glædede mig utrolig meget, og det er bare stort. Det er noget, jeg har set frem til. Jeg er helt sikkert overrasket. At spille Champions League som 18-årig sker ikke for alle, så det er vildt og noget, som jeg er utrolig stolt over.

Tirsdagens nederlag betyder, at FC København er sikker på at ende sidst i Champions League-gruppen inden sidste spillerunde, hvor Borussia Dortmund gæster Parken.


Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik