Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 3
(0 - 2)
Barcelona
Bayern München
S. Mané (10), E. Choupo-Moting (31), B. Pavard (90)
Niklas Gerster

Optakt: FC Barcelona - FC Bayern München

Camp Nou lægger onsdag græs til en vaskeægte neglebider. FC Barcelona skal bruge de tre point for at holde liv i håbet om videre avancement i Champions League. Der venter dem dog en svær opgave imod Bayern München, som hidtil har været usårlige i turneringen.
Kommentar:
FC Barcelona har i den grad kniven for struben forud for onsdagens Champions League-storkamp imod Bayern München på Camp Nou. Det spanske hjemmehold er pisket til sejr, hvis de skal have en ordentlig chance for at indhente Inter på 2. pladsen i Gruppe C. Inter har syv point og Barcelona har fire, hvorfor det kun er sejren, der tæller for catalanerne, da der blot er to spillerunder tilbage i gruppespillet og således kun seks mulige point at hente.

Barcelona fik en lovende La Liga-start, og for første gang meget i lang tid lignede det, at der atter blæste positive vinde over den spanske gigantklub ved Middelhavet. De negative historier stod ellers i kø forud for sæsonen, hvor klubben stod med en lang række problematikker – alt fra økonomiske vanskeligheder til manglende spillerregistreringer og beskyldninger for forsøg på at fryse flere spillere ud af klubben.

Den negative omtale blev lagt lidt på køl igen, da FC Barcelona startede sæsonen glimrende ud, og vandt størstedelen af deres La Liga-kampe. Men i Champions League har de som i sidste sæson slidt gevaldigt med det, og for nyligt tabte de også det vigtige El Clásico-opgør imod rivalerne fra Real Madrid. Med den store selvforståelse klubben har, skal der således ikke meget mere til end sådanne dårlige resultater, før de røde alarmklokker igen ringer.

Gæsterne fra Bayern München har på trods af en knap så overbevisende start i Bundesligaen omvendt bare buldret afsted i Champions League. Tyskerne har vundet alle deres kampe i gruppespillet, og har en overbevisende målscore på 13-2. De har derfor øjnene skarpt rettet imod gruppens 1. plads, som tit kan medføre en umiddelbart mere overkommelig modstander i 1/8-finalerne i det nye år, da 1. pladserne parres med 2. pladserne, når de sidste 16 deltagere sættes op imod hinanden til foråret.

Karantæner og skader:
Barcelona kæmper fortsat med skadesproblemer i bagkæden, hvor både Sergi Roberto og Ronald Araujo sidder ude. Det samme gælder for midtbanespilleren Gavi. Andreas Christensen skulle dog snart være sin skade kvit, men er alligevel tvivlsom til dette opgør, hvilket også gælder for Memphis Depay. Bayern mangler dog også et par væsentlige profiler i form førstekeeperen Manuel Neuer samt Lucas Hernandez og Leroy Sane, der også normalt er faste startere. Bouna Sarr er sidste mand på gæsternes skadesliste.

Bud på kampens profil:
Begge hold har stor offensiv kvalitet, og af den grund må man forvente, at kampens momentum kommer til at skifte meget i løbet af opgøret. Meget kunne derfor tyde på, at styrken på kanterne kan gå hen og blive en afgørende faktor. Hvad end det bliver i forhold til kreative gennembrud eller på omstillinger.

Der er mange stærke kanter til aftenens opgør, men især Ousmane Dembele er brandvarm for catalanerne i øjeblikket, og lavede senest tre assist og et mål i weekendens opgør imod Athletic Bilbao. Hvis franskmanden fortsætter de flotte gennembrudstakter, kan han måske blive nøglen til en god onsdag aften på Camp Nou for de pressede spaniere.

For gæsterne er en af de helt store oplevelser i øjeblikket den blot 19-årige Jamal Musiala. Den kreative tysker har haft et stærkt offensivt output, og har lavet seks mål og fire assist i Bundesligaen. Han er i den grad en spiller i rivende udvikling, og er også værd at holde et ekstra øje med i kampen.

Bud på kampens resultat:
FC Barcelona er tvunget til at komme ud over stepperne for at jagte føringsmål fra start til slut. Det vil formentlig give en bølgende fodboldkamp, og med tanke på Bayern Münchens fart og kvalitet i omstillingsspillet lugter opgøret af mange mål. Bayern München ligner det stærkeste af de to hold i øjeblikket, men omvendt må Barcelona siges at have mest at spille for. Derfor bliver buddet på kampens resultat 2-2. Et resultat som næsten med garanti vil sikre Bayern München 1. pladsen i gruppen, hvorimod et uafgjort resultat meget vel kan betyde farvel og tak til Barcelona.

Opgøret fløjtes i gang onsdag klokken 21.00, og kan ses på TV3+.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER