Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Nicklas Calvert

ENGLAND – Kommer fodbolden hjem i år?

England vandt sidst VM i 1966, og nu skal ”three lions” se, om de kan bryde den lange stime af dårlige præstationer og sort uheld ved at hente trofæet tilbage til London.
England var placeret i gruppe I ved kvalifikationsspillet til VM. Den gruppe bestod af England, Polen, Albanien, Ungarn, San Marino og Andorra. England var dermed storfavoritter til at tage den direkte plads til VM, og det gjorde de også. England vandt otte ud af ti kampe, og spillede først to uafgjort da kvalifikation til VM var i hus.

Det er dog ikke alt, der går som smurt for ”Three Lions”, i dette års Nations League sluttede holdet på en skuffende sidsteplads bagved Tyskland, Ungarn og Italien. Holdet skrabede skuffende tre point sammen i seks kampe, derfor rykker England ned i Uefa Nations League's B lag. Især Englands skuffende 0-4 nederlag, til Ungarn hjemme på Wembley, satte gang i snakken om Gareth Southgates fremtid, da flere englændere er utilfreds med holdets defensive spillestil.

England tager i gruppespillet ved VM imod Iran, USA og Wales hvor de må anses som storfavoritter til at tage førstepladsen i gruppen. Dog var dette også tilfældet ved VM i 2010, hvor de også havde fornøjelsen af at møde USA i gruppespillet. Her måtte England tage til takke med en anden plads, da USA sluttede foran dem på en bedre målscore.



Profilen:
England har et hold med mange stjerner og det nye kuld af unge spillere, ser yderst spændene ud for den nye generation. Dog må den ubestridte stjerne i løveflokken være holdets anfører og angriber, Harry Kane. Tottenham-angriberen fik debut for det engelske landshold i 2015, og er pt. To mål fra at være Englands mest scorende spiller. En titel, som lige nu holdes af Manchester United-legenden Wayne Rooney.

England har en spændene generation af unge løver på vej, og flere er allerede og finde på landsholdet. Teenage-sensationen fra Dortmund, Jude Bellingham (19), er allerede en fast bestanddel af den engelske midtbane. Han skal sammen med andre unge spillere som Declan Rice, Phil Foden, Reece James og Mason Mount forsøge at få fodbolden hjem til England med en VM-sejr.


Træneren:
52-årige Gareth Southgate har stået i spidsen for England siden 2016, og han har været meget tæt på succes i de store turneringer. Gareth Southgate fik englænderne til at drømme om VM sejr, tilbage i 2018, da holdet nåede semifinalen i Rusland. England kom sågar foran i semifinalen mod Kroatien, men måtte skuffende se sig slået 2-1 efter forlænget spilletid.

Englænderne begyndte at drømme om bedre tider under holdets nye træner, som havde samlet nationen omkring landsholdet igen. Ved EM i 2020 (2021) var forventningerne store til England, da både finalen og semifinalen skulle spilles på Wembley i London.

Her slog England som bekendt Danmark ud af semifinalen efter et sandt drama på Wembley. Dog gik de ikke hele vejen, da Englænderne fik deres hjerte knus i egen hule, og tabte til Italien på straffespark. Presset er ved at stige på den engelske landstræner, og flere medier spekulerer i, om dette kan blive hans sidste slutrunde, hvis England ikke gør en god figur i Qatar.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER