F. Torres (83)
Marcus Parsberg Overbye

Kongeklubben VAR bedst

Der var lagt op til en sæsonsdefinerende affære, da Real Madrid tog imod gæstende FC Barcelona i det 248 El Clasico-opgør.
Kampen var ikke mere end et par minutter gammel, da Raphinha kunne losse bolden mod mål fra distancen efter et godt løb af Frenkie De Jong, der havde fået tilvalg over Gavi, som måtte se til fra bænken. Det var imidlertid ikke kun Barcelona, der havde snøret støvlerne op til kampen, da et afrettet skud fra Vinicius Jr. strøg tæt forbi mål efter syv minutters spil.

Allerede efter 11 minutter på grønsværen kunne Karim Benzema score sit fjerde mål i indeværende La Liga. Toni Kroos, der blev hevet i af Sergio Busquets, formåede at slå en lang stikning i dybden til Vinicius, som skød bolden lige på den frembrusende Ter Stegen. Bolden havnede herefter hos Benzema, som kunne udplacere samtlige Barcelona-spillere, der havde placeret sig mellem angriberen og målet. 1-0 til ’’Kongeklubben.’’

Barcelona havde svært ved at holde på bolden i minutterne efter scoringen, og Real Madrid holdt et solidt genpres på de catalanske gæster. Dette resulterede i flere risikofyldte afleveringer hos ’’Blaugrana.’’

- Det er et Barcelona-hold, der virker nærmest rådvilde, sagde Morten Bruun, der kommenterede kampen med Morten Glinvad på TV2 Sport X.

Efter 25 minutter på uret havde Barcelona sin første store chance. Raphinha slog en hård, flad bold ind i feltet, hvor Robert Lewandowski stod bagerst. Bolden susede igennem Madrid-defensiven og hen til Lewandowski, der helkiksede sin afslutning, så kuglen fløj over mål.

Kampens andet mål kom, ligesom det første, fra en Real Madrid-fod. Eric Garcia forlænger an aflevering i dybden, så bolden fløj over Jules Kounde og videre hen til Vinicius Jr., der stod klar bagved. Efter at være blevet presset ud mod kanten, spillede venstrekanten bolden tilbage til Frederico Valverde, der hamrede til kuglen uden for feltet. Ter Stegen kunne ikke nå ned til sin højre side, og så stod der 2-0 til hjemmeholdet.

2-0 var også resultatet, da spillerne gik ned i spillertunellen ved halvleg – en halvleg, hvor Barcelona aldrig formåede at vise tænder, mens Vinicius drev gæk med Sergi Roberto på højrekanten, og resten af mandskabet fra den spanske hovedstad lukkede ned for de eventuelle kreative løsninger, Barcelona bød ind med.

Frederico Valverde var arkitekten bag anden halvlegs første mulighed. Uruguayaneren lagde en følt bold ud på kanten til Benzema, der lagde kuglen tilbage til Toni Kroos, som skød bolden over mål.

Et par minutter senere scorede den franske angriber til 3-0 med en solid venstreskøjte, der tog stolpen ind i målet… troede han, men flaget var i vejret, da han havde passeret Roberto som bagerste mand. Fortsat 2-0 til Real Madrid.

Barcelona-mandskabet blev mere frustrerede som anden halvleg skred frem. Gæsterne kunne ikke slå hul i den solide mur, Madrid havde sat op foran eget felt, hvilket resulterede i mange små frispark begået af catalonierne.

Efter 72 minutter blev Ousmane Dembele blev revet ud til fordel for Fati, der kom på banen. Minuttet efter kom der en kontroversiel kendelse fra kampens dommer, Sanchez Martinez, da Lewandowski blev nedlagt af Dani Carvajal i feltet, men det var ikke tilstrækkeligt nok til et straffespark, ifølge kampens dommer.

Fati kom med den første store Barcelona-chance efter 77 minutter, da han tog chancen uden for feltet og lossede bolden tæt forbi mål. I samme sekvens blev Modric skiftet ud med Camavinga, hvor kroaten modtog en stor hyldest fra tilskuerne på Bernabeu.

82 minutter skulle der til før Barcelona fik reduceret. Fati elegant driblede forbi Valverde, og kunne derefter slå en hård bold ind i feltet, hvor Ferran Torres stod klar til at prikke bolden ind i nettet. Reduceringen gav Barcelona blod på tanden, da de med flere hurtige pasninger kunne runde et angreb af med en afslutning af Fati, som gik tæt forbi mål.

I kampens døende minutter fik Real Madrid tildelt et straffespark Eric Garcia stemplede Rodrigo i feltet, hvilket fik personalet i VAR-rummet til at få dommeren til at skulle ud og kigge på skærmen. Rodrigo eksekverede selv fra 11-meter-pletten til 3-1, der blev kampens slutresultat.